E incredibil ce se întâmplă dacă apeși acest punct timp de un minut

Mulți dintre noi experimentăm uneori atacuri de panică, iar inima începe să bată cu putere. Palpitațiile nu sunt periculoase, de obicei, însă pot fi un semnul unor probleme la inimă provocate de anxietate.

Această problemă poate fi ușor controlată prin apăsarea unui punct de pe corp. Tehnica poartă denumirea de acupresiune sau reflexologie și vizeaza lucrul la nivel energetic, iar atunci cand apesi anumite puncte, activezi energia corespunzatoare de pe acel meridian prin care intreg sistemul incepe sa se armonizeze.

1

Pentru ameliorarea anxietății, este indicat să apăsați un punctul de pe corp exemplificat în imaginea de mai sus-adică mijlocul sternului.

Pentru a activa acest punct, apasă ferm cu degetul mare timp de 1,2 minute și respiră profund.

Va elibera tensiunea și va ameliora dezechilibrele emoționale, nervozitatea, anxietatea și depresia. Ajută, de asemenea, la tratarea astmului, tusei și a durerilor în gât.

Punctele reflexogene ale mâinilor

Reflexologia este utilizata de cele mai multe ori pentru eliminarea durerii si poate fi realizata atat prin automasaj, dar si de catre un terapeut, care daca lucreaza si cu bioenergie, vei simti efecte mult mai puternice.

Exista mai multe harti cu punctele reflexogene ale mainilor: occidentale, indiene, coreene si aculife, insa indicatiile de mai jos se bazeaza pe varianta occidentala.

Daca vrei sa-ti faci singur acest tratament, poti pune un prosop sub mana pentru a o sustine si sa stai astfel mai confortabil. Tehnicile de baza sunt urmatoarele:

▪ Foloseste aratatorul sau degetul mare pentru a exercita presiune. Le poti folosi si pe ambele deodata

▪ Fie presezi direct, fie faci cerculete mici cu degetul asupra zonei

▪ Presiunea trebuie sa fie puternica si aplicata intre 3-5 secunde.

▪ Incepe cu mana dreapta si dupa ce ai terminat complet poti sa treci la stanga

▪ Incepe cu degetul mare si apoi cu restul degetelor

▪ Exista si o contraindicatie pentru persoanele care au flebotomie.

Harta mainii

”Pe de-o parte, degetele corespund cu capul si gatul. Masajul degetelor te va ajuta sa elimini dureri cum sunt cele de cap, de dinti, de sinusuri. Palmele corespund corpului. Cum te uiti la palma, partea de la baza degetelor corespunde cu gatul, centrul cu stomacul si ficatul si partea de langa incheietura cu sistemul digestiv”, adauga Bogdan Begligiu.

harta mainii

Iata cum ameliorezi urmatoarele afectiuni prin reflexoterapie:

Constipatie
La degetul aratator, apasa la baza unghiei spre degetul mare. Acesta este corepondentul meridianul intestinului gros si colonului.

Durere in gat
Tine degetul mare de la baza si roteste-l. Trage apoi de el si roteste-l in cealalta directie. Realizeaza aceeasi miscare de rotatie in ambele sensuri, dar acum mergand cu o falanga mai sus. Realizeaza acelasi procec la toate degetele.

Durere de sinusuri si de cap
Apasa varful degetului mare intr-o miscare de pulsatie pe toate partile. Repeta procesul pentru fiecare deget.

Durere de umeri
Freaca baza degetului mic pe ambele parti.

Durere de spate
Aplica presiune pe degetul mare de la varf pana la baza.

Insomnie
Apasa presiune in centrul degetului mare, unde avem amprenta timp de 45 de secunde. Repeta de 2-3 ori pe zi.

Libidou scazut
Misca incheietura fiecarei maini de douazeci de ori de 2-3 ori pe zi.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox