Sari la conținut

E oficial: femeile sunt mai morocănoase decât bărbații dimineața. Iată care este motivul

Oamenii de știință au descoperit că femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații și atunci când nu se odihnesc suficient devin nervoase și ostile. Așa că, dacă nu vrei ca partenera ta să-și descarce nervii pe tine dimineața, convinge-o să mai doarmă o oră-două.

Motivul pentru care femeile sunt mai afectate de lipsa somnului este următorul: cu cât îți folosești mai mult creierul pe timpul zilei, cu atât ai nevoie de mai multă odihnă, iar reprezentantele sexului frumos au tendința să facă mai multe lucruri odată și creierul lor trebuie să lucreze mai mult, potrivit specialiștilor.

Cercetătorii sunt de părere că atât bărbații cât și femeile sunt afectați din punct de vedere fizic și psihic dacă sunt forțați să se trezească. Însă femeile au un risc mai mare de boli de inimă, depresie și probleme psihice în urma lipsei somnului.

”Am descoperit că femeile sunt mai depresive, mai nervoase și mai ostile dimineața,” spune dr. Breus de la Universitatea Duke.

Medicul îi sfătuiește pe cei care nu reușesc să se odihnească suficient noaptea, să tragă câte un pui de somn ziua care să dureze între 25 și 90 de minute.


Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel