Sari la conținut

E practicat de bunicuțe, dar are foarte multe beneficii pentru sănătatea creierului

Tricotatul este practicat în special de bunicuțe și este un obicei foarte sănătos – pe lângă faptul că nu este un lucru chiar ușor de făcut, tricotatul necesită agilitate mentală, concentrare, ritm și exerciții pentru mâini.

Terapia prin lână se face cu ajutorul tricotatului, deoarece este recomandată ca fiind  activitate care să te ajute să te relaxeze, iar la sfârșit te alegi cu ceva creat chiar de tine cu ajutorul unor fire de lână. Fie că e vorba de un pulover pentru cel drag, o eșarfă pentru mama ta sau șosete pufoase pe care să le poți iarna, terapia prin lână are o mulțime de beneficii.

  1. Agilitate mentală

Simplul fapt de a trece un fir de pe un rând pe altul îmbunătățește considerabil agilitatea mentală, deoarece tricotatul lucrează ambele emisfere ale creierului. Este un exercițiu, care te protejează de maladia Alzheimer și antrenează memoria

2. Reduce stresul

Tricotatul este relaxant și simplul fapt de a sta pe o bancă primăvara și a tricota îți golește mintea de probleme și orice lucru își găsește soluția.

3. Funcția motorie este îmbunătățită

Tricotatul îmbunătățește funcția motorie, deoarece toate aceste exerciții te ajută să îți miști mâinile în mod natural, iar mișcările repetate duc la o mai mare atenție atunci când manevrezi lucrurile. Chiar și pentru persoanele care suferă de osteoporoză sau sindromul tunelului carpian, tricotatul este benefic, deoarece ameliorează durerea. Tricotatul este un lucru pe care adesea buniciile îi învață pe nepoți pentru că îmbunătățește scrisul și aceștia vor fi mult mai îndemânatici.

4. Îmbunătățește stima de sine

Să dai cuiva un pulover tricotat de tine este cel mai frumos cadou, deoarece este ceva ce ai creat doar din fire, iar puloverul este unul de calitate, durabil. Ce altă satisfacția mai mare ți-ai dori?

 

Ana Maria Nitu

Ana Maria Nitu, studiază la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a fost jurnalist la Evenimentul zilei, www.evz.ro si Doctorulzilei, www.doctorulzilei.ro

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel