luni, iulie 13, 2020

Liberia, Sierra Leone, Guinnea au fost grav afectate de răspândirea virusului mortal EBOLA, fapt pentru care, preşedintele Bancii Africane pentru Dezvoltare şi alţi responsabili, au anunţat luni, că instituțiile finainciare internaţionale vor ajuta financiar aceste ţări să iasă din criză.

Este vorba despre 50 de milioane de dolari, sumă care va fi virată imediat în contul celor trei ţări, anunţă preşedintele Băncii Africane de Dezvolatare, Donald Kaberuka.

Citește și:

Dacă va fi aprobat de consiliul de conducere, Banca Mondială, urmează să anunţe săptămâna aceasta un pachet financiar pentru ţările africane măcelărite de Ebola. “Lucrăm la un pachet de urgenţă substanţial celor trei ţări şi îl vom anunţa în prima parte a acestei săptămâni” , afirmă unul dintre oficili.

Finanţarea face parte din planul de reacţie în valoare de 100 de milioane de dolari lansat săptâmâna trecută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii(OMS) , a cărei directoare, Margaret Chan, a avertizat că Ebola avansează mai repede decât eforturile de combatere a epidemiei şi că dacă situaţia continuă în acest ritm, consecinţele pot fi “catastrofale”.

Citește și:

Bilanţul morţii

Potrivit celui mai recent bilanţ al OMS, epidemia de febră hemoragică declanşaţă la începutul anului, s-a soldat până la 30 iulie, cu 826 de morţi din 1.440 de cazuri presupuse infectate.

Pentru că nu pot participa la Summitul SUA-Africa ce va începe luni la Washington şi la care iau parte aproape 50 de lideri africani, preşedinţii din Liberia şi Sierra Leone şi-au anulat deplasarea la summit pentru a gestiona situaţia creată în ţările lor. Preşedintele Barack Obama, a dat asigurări vineri că autorităţile americane iau măsuri de prevenire adecvate şi unii participanţi la summit vor fi examinaţi în ce priveşte expunerea la virus, citează AGERPRES.

Citește și:

Ana Maria Nițu

Parteneri