duminică, septembrie 26, 2021

 Germania le-a cerut cetăţenilor săi să părăsească Liberia, Guineea şi Sierra Leone, din cauza temerilor legate de virusul Ebola, a anunţat miercuri, un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Berlin.

‘Grupul guvernamental pentru gestionarea crizelor s-a reunit în această dimineață pentru a discuta despre problema Africii de Vest și a virusului Ebola. S-a decis să li se ceară tuturor cetățenilor germani din Guineea, Sierra Leone și Liberia să plece’, a spus purtătorul de cuvânt.

Sfatul nu li se aplică lucrătorilor medicali sau personalului diplomatic german, iar ambasadele vor rămâne deschise.

Actuala epidemie de Ebola este cea mai amplă şi înregistrează peste 1000 de decedaţi.Săptămâna trecută Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat urgenţă de sănătate publică după ce s a înregistrat cifra morbidă a bilanţului.

Ministerul Afacerilor Externe monitorizeaza in permanenta evolutia impactului virusului Ebola. De asemenea, ambasadele Romaniei din Africa de Vest participa constant alaturi de partenerii din Uniunea Europeana la numeroase intalniri de lucru pe aceasta tema, existand o cooperare permanenta inclusiv pe acest subiect. De asemenea, MAE este in contact permanent cu autoritatile locale din aceasta zona.

 Ministerul Sanatatii informa ca probabilitatea aparitiei infectiei de febra hemoragica de tip Ebola pe teritoriul Romaniei este scazuta, iar statul roman are capacitatea medicala de a actiona in cazul aparitiei unor cazuri de infectare cu febra hemoragica de acest tip.

 

Niţu Ana Maria

Surse : agerpres, mediafax

Ultimele stiri