vineri, iulie 30, 2021

Efecte Covid. O pacientă cu Covid-19, din SUA, a dezvoltat un ulcer dureros în interiorul vaginului, din cauza unei complicații rare a bolii, spun medicii.

Tânăra de 19 ani, din Colorado, a fost testată

pozitiv pentru Covid după ce a ajuns la spital cu tuse, dureri în gât, febră și o erupție pe corp.

După ce a fost trimisă acasă să se odihnească și să se izoleze, a început să aibă dureri vaginale, care au determinat-o să revină la spital după doar două zile.

Efecte Covid neobișnuite

Medicii au descoperit că a dezvoltat un ulcer de 2 cm, care îi provoca dureri extreme când mergea la toaletă. După efectuarea unei serii de teste, medicii au concluzionat că rănile ei au fost cauzate de Covid-19. Se crede că este primul caz documentat de acest gen și se adaugă la lista efectelor secundare

neobișnuite legate de boală.

Medicii nu sunt siguri de modul exact în care Covid a declanșat ulcerul, dar susțin că ar putea fi rezultatul inflamației sau al sistemului imunitar slăbit.

Multe persoane care se infectează suferă inflamații ca rezultat natural al încercării corpului de a combate infecția, care poate irita pielea și provoca erupții cutanate.

Un sistem imunitar slăbit favorizează părtrunderea în organism a bacteriilor comune și a dezvoltării acestora.

Femeia a fost internată în spital și i s-au administrat analgezice puternice și dexametazonă, care calmează sistemul imunitar

în timp ce luptă cu Covid. A fost externată după două zile și i s-a recomandat să urineze în cadă pentru a diminua durerea.

Femeia și-a revenit complet după două săptămâni, au scris medicii în Journal of Pediatric and Adolescent Gynecology.

Ultimele stiri

Parteneri