Sari la conținut

Ce i-a apărut unei tinere în zona organelor genitale din cauza Covid. Medicii au fost șocați

Din cuprinsul articolului

Efecte Covid. O pacientă cu Covid-19, din SUA, a dezvoltat un ulcer dureros în interiorul vaginului, din cauza unei complicații rare a bolii, spun medicii.

Tânăra de 19 ani, din Colorado, a fost testată pozitiv pentru Covid după ce a ajuns la spital cu tuse, dureri în gât, febră și o erupție pe corp.

După ce a fost trimisă acasă să se odihnească și să se izoleze, a început să aibă dureri vaginale, care au determinat-o să revină la spital după doar două zile.

Efecte Covid neobișnuite

Medicii au descoperit că a dezvoltat un ulcer de 2 cm, care îi provoca dureri extreme când mergea la toaletă. După efectuarea unei serii de teste, medicii au concluzionat că rănile ei au fost cauzate de Covid-19. Se crede că este primul caz documentat de acest gen și se adaugă la lista efectelor secundare neobișnuite legate de boală.

Medicii nu sunt siguri de modul exact în care Covid a declanșat ulcerul, dar susțin că ar putea fi rezultatul inflamației sau al sistemului imunitar slăbit.

Multe persoane care se infectează suferă inflamații ca rezultat natural al încercării corpului de a combate infecția, care poate irita pielea și provoca erupții cutanate.

Un sistem imunitar slăbit favorizează părtrunderea în organism a bacteriilor comune și a dezvoltării acestora.

Femeia a fost internată în spital și i s-au administrat analgezice puternice și dexametazonă, care calmează sistemul imunitar în timp ce luptă cu Covid. A fost externată după două zile și i s-a recomandat să urineze în cadă pentru a diminua durerea.

Femeia și-a revenit complet după două săptămâni, au scris medicii în Journal of Pediatric and Adolescent Gynecology.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel