Sari la conținut

Studiu revoluționar. Efecte secundare ale vaccinului, diferite dacă ați avut deja COVID-19. Ce presupune acest lucru

campania de vaccinare generală

Studiu revoluționar. Efecte secundare ale vaccinului, diferite dacă ați avut deja COVID-19. Ce presupune acest lucru

Efectele secundare ale vaccinului sunt un semn că organismul tău construiește imunitatea pentru a lupta împotriva virusului pentru care ești vaccinat. Tocmai de aceea, sunt de obicei un eveniment normal.

Efecte secundare ale vaccinului, diferite dacă ați avut deja COVID-19. Ce presupune acest lucru

Efectele secundare frecvente ale vaccinului pot include

  • dureri de cap,
  • febră ușoară,
  • dureri corporale,
  • frisoane
  • oboseală.

De asemenea, ați putea avea dureri și umflături la locul injectării. Efectele secundare raportate ale vaccinurilor Moderna și Pfizer COVID-19 sunt similare, potrivit healtdigest.com. Cu toatea acestea, medicii care administrează vaccinurile anti-covid observă o diferență în ceea ce privește efectele secundare. Însă, între persoanele care au avut COVID-19 și cei care nu au avut încă, potrivit unui studiu publicat la 1 februarie 2021. Potrivit sursei citate, acest studiu nu a fost revizuit și nici nu a fost publicat.

Cei care au avut Covid se confruntă cu efecte secundare ale vaccinului mai severe decât cei care nu au avut

Autorii studiului susțin că cei care au avut Covid se confruntă cu efecte secundare ale vaccinului mai severe decât cei care nu au avut virusul înainte. De asemenea, observă o diferență în anticorpii împotriva COVID-19.

Persoanele care au avut COVID-19 par să aibă anticorpi semnificativ mai mari după primul vaccin, decât cei care nu au avut virusul. Cercetătorii consideră că cei care au avut virusul ar putea avea nevoie doar de o singură doză de vaccin, dar acest lucru nu a fost încă confirmat. Prin urmare, dacă ați luat o singură doză, asigurați-vă că vă țineți programarea pentru a doua. Dacă acest lucru este adevărat, totuși, acest lucru ar însemna doze suplimentare disponibile pentru alții dacă recomandările se vor schimba în viitor.

Ce se întâmplă după vaccinarea anti-covid

După prima doză de vaccin anti-covid, vă puteți aștepta la unele reacții adverse, așa cum sunt enumerate mai sus. Sunt comune cu orice vaccin. Deci, vă puteți aștepta la o febră ușoară, dureri de cap, frisoane, senzație de oboseală mai mult decât de obicei, dureri musculare și dureri ale corpului. De asemenea, vă puteți aștepta la o anumită roșeață, umflături și dureri ușoare în cazul în care ați fost vaccinat. Aceste efecte secundare vor dispărea destul de repede, câteva zile, potrivit CDC.

După vaccinare, trebuie să vă hidratați corespunzător, ceea ce vă poate ajuta cu orice simptome de febră. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă durerea sau roșeața de la locul vaccinării se înrăutățește după o zi sau dacă simptomele dumneavoastră nu se ameliorează după câteva zile.

Deși este posibil să aveți efecte secundare ale vaccinului, trebuie totuși să faceți ambele doze pentru ca vaccinul să funcționeze corect. E nevoie de mai multe studii cu privire la faptul dacă cei care au avut COVID-19 pot face o singură doză. Deci, asigurați-vă că sunteți vaccinați cu ambele doze, chiar dacă ați avut COVID-19. Sunt necesare mai multe studii înainte ca aceste recomandări să poată fi modificate.
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: