Sari la conținut

Efecte secundare surprinzătoare ale consumului de lămâie

lamaia elimina mirosul neplacut din gura
Sursă foto: Arhiva Doctorul Zilei
Efectele benefice ale lămâiei asupra mirosurilor neplăcute

Un fruct luminos, plin de viață, puteți găsi acest fruct galben  în orice perioadă a anului. Spre deosebire de un măr sau portocală, nu te gândești în mod normal să muști sau să sugi o felie de lămâie, cu atât mai mult din cauza gustului acru. Cu toate acestea, există o grămadă de alte modalități de a încorpora lămâia în dieta voastră, cum ar fi apă cu lămâie, limonada proaspăt stoarsă, rețete de mâncare cu lămâie.

Se pare că adăugarea de lămâie în dieta ta poate aduce unele beneficii dacă este consumată cu moderație. Aruncă o privire pentru a vedea exact ce pot face lămâile pentru corpul tău, atât pozitiv, cât și negativ.

O imunitate mai bună

Potrivit Nutrients, vitamina C este un micronutrient esențial care ajută la apărarea sistemului imunitar natural și adaptativ prin susținerea diferitelor funcții celulare.

„Lămâile sunt o sursă de vitamina C, un nutrient cunoscut că susține sănătatea imună”, spune expertul consiliului medical Lauren Manaker. „Mâncatul de lămâi poate da corpului tău un impuls de vitamina C.”

Este posibil să aveți mai puține pietre la rinichi

„Acidul citric din lămâi poate afecta pH-ul urinei, ceea ce face ca dezvoltarea pietrelor la rinichi să fie mai puțin probabilă”, spune Manaker.

Potrivit Harvard Health, s-a discutat că lămâile conțin citrat – o sare din acidul citric. Aceasta se leagă de calciu și ajută la blocarea formării pietrelor.

Harvard Health sugerează, de asemenea, că studiile au arătat că consumul a 1/2 cană de concentrat de suc de lămâie diluat în apă în fiecare zi poate crește citratul de urină și poate reduce riscul de pietre la rinichi. Puteți bea și sucul a două lămâi.

Lămâia ajută la reglarea tensiunii arteriale

Lămâile conțin un flavonoid numit hesperidină – o substanță chimică vegetală care se găsește în mod normal în fructele citrice. Hesperidina poate fi benefică pentru afecțiunile vaselor de sânge, cum ar fi hemoroizii, venele varicoase și circulația deficitară. Ajută potențial vasele de sânge să funcționeze mai bine, ajutând la reducerea inflamației și la menținerea tensiunii arteriale sănătoase.

Prea multă lămâie poate duce la eroziune dentară

Deși vine cu o mulțime de beneficii, sucul de lămâie este foarte acid. Consumul mult poate provoca carii în smalțul dinților în timp.

„Lămâile sunt acide și prea multă aciditate pe dinți poate duce la eroziunea dentară”, spune Manaker.

Eroziunea dentara  este pierderea chimica a substantelor mineralizate dentare. Este cauzată de expunerea la acizi care nu provin din bacterii orale, adică fructele citrice. Dacă vă confruntați cu dureri de dinți, în special atunci când mâncați, sau sensibilitate dentară, atunci luați în considerare schimbarea obiceiurilor alimentare.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel