Categories: Expertul zilei

Efecte secundare surprinzătoare ale consumului zilnic de marijuana

Mai mulți oameni consideră că consumul de marijuana este acceptabil decât în orice moment al istoriei, iar o creștere constantă a legalizării înseamnă că este mai disponibilă pentru uz recreațional mai mult decât oricând.

Dar canabisul, ca orice substanță, nu este lipsit de riscuri – poate avea efecte secundare neplăcute. Și nu sunt doar fizice. Un nou studiu a descoperit că consumul de marijuana ar putea avea un efect asupra unui domeniu al vieții pe care probabil nu l-ați luat în considerare.

Cercetătorii s-au uitat la legătura dintre canabis și relația de cuplu

Utilizarea marijuanei poate să nu fie experiența fascinantă atât de înrădăcinată în cultura pop. De fapt, cercetătorii din spatele unui nou studiu au descoperit că consumul frecvent de marijuana poate provoca tensiune în relația de cuplu.

„Cunoștințele despre modul în care consumul de canabis afectează și este afectat de experiențele din relațiile romantice sunt în mod semnificativ în urmă cu popularitatea sa”, a spus autoarea studiului Jessica Salvatore, profesor asociat de psihiatrie la Rutgers Robert Wood Johnson Medical School. „

Ne-am uitat la diferiți indicatori ai funcționării relațiilor: cât de mulțumiți și devotați s-au simțit oamenii cu privire la relația lor, comportamentul și fiziologia lor în timpul unei interacțiuni conflictuale bazate pe laborator și percepțiile lor despre discuția lor conflictuală și relația ulterioară.”

Cum a fost realizat studiul

Sursă foto: Shutterstock

Studiul a implicat 145 de cupluri care au inclus cel puțin un consumator de marijuana. Fiecare persoană a fost întrebată despre frecvența consumului de marijuana și despre nivelul de satisfacție în relație. Toate cuplurile au fost apoi filmate cu o discuție de 10 minute despre o sursă de tensiune în relația lor, în timp ce oamenii de știință au măsurat răspunsurile corpului lor la stres.

În continuare, cuplurile au discutat timp de cinci minute despre subiectele asupra cărora au convenit. După aceste conversații, subiecții le-au spus cercetătorilor cum au crezut că au decurs conversațiile și cât de mulțumiți sunt de rezolvarea conflictului.

Videoclipurile au fost apoi vizionate de două seturi de evaluatori care au analizat răspunsurile fiecărei persoane la conflict, cum ar fi evitarea (abaterea subiectelor incomode sau ignorarea zonelor de dezacord) și implicarea negativă (cererea de schimbări, critica, blama).

Ce a descoperit studiul

Cercetătorii au descoperit că persoanele care au consumat canabis mai des au manifestat mai puțin retragere parasimpatică cu partenerul lor – o capacitate redusă de a fi flexibili în situații stresante. De asemenea, utilizatorii mai frecventi au avut tendința de a fi mai critici cu partenerii lor, au tendința de a evita conflictele și sunt mai puțin capabili să lase lucrurile să își urmeze cursul.

„Evaluările consumatorilor de canabis au fost aproape exact opusul a ceea ce au găsit evaluatorii independenți”, a spus Salvatore. „Cu toate acestea, este important să rețineți că rezultatele acestui studiu nu înseamnă că consumul de canabis este bun sau rău pentru relații. Mai degrabă, oferă o perspectivă asupra modului în care cuplurile pot naviga mai bine conflictul și ajunge la o soluție. Când nu vedeți probleme, nu le poți rezolva.”

Salvatore a remarcat că studiul a observat doar o corelație între consumul de marijuana și tensiunea relațională, nu cauzalitate și a spus că trebuie făcute mai multe cercetări.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra