sâmbătă, iunie 25, 2022

Mai mulți oameni consideră că consumul de marijuana este acceptabil decât în orice moment al istoriei, iar o creștere constantă a legalizării înseamnă că este mai disponibilă pentru uz recreațional mai mult decât oricând.

Dar canabisul, ca orice substanță, nu este lipsit de riscuri – poate avea efecte secundare neplăcute. Și nu sunt doar fizice. Un nou studiu a descoperit că consumul de marijuana ar putea avea un efect asupra unui domeniu al vieții pe care probabil nu l-ați luat în considerare.

Te-ar mai interesa: Leacul care vindecă boli grave. Lidia Fecioru: ...

Cercetătorii s-au uitat la legătura dintre canabis și relația de cuplu

Utilizarea marijuanei poate să nu fie experiența fascinantă atât de înrădăcinată în cultura pop. De fapt, cercetătorii din spatele unui nou studiu au descoperit că consumul frecvent de marijuana poate provoca tensiune în relația de cuplu.

„Cunoștințele despre modul în care consumul de canabis afectează și este afectat de experiențele din relațiile romantice sunt în mod semnificativ în urmă cu popularitatea sa”, a spus autoarea studiului Jessica Salvatore, profesor asociat de psihiatrie la Rutgers Robert Wood Johnson Medical School. „

Ne-am uitat la diferiți indicatori ai funcționării relațiilor: cât de mulțumiți și devotați s-au simțit oamenii cu privire la relația lor, comportamentul și fiziologia lor în timpul unei interacțiuni conflictuale bazate pe laborator și percepțiile lor despre discuția lor conflictuală și relația ulterioară.”

Te-ar mai interesa: Boala lui Traian Băsescu. Profesorul Ciurea: E o d...

Cum a fost realizat studiul

Sursă foto: Shutterstock

Studiul a implicat 145 de cupluri care au inclus cel puțin un consumator de marijuana. Fiecare persoană a fost întrebată despre frecvența consumului de marijuana și despre nivelul de satisfacție în relație. Toate cuplurile au fost apoi filmate cu o discuție de 10 minute despre o sursă de tensiune în relația lor, în timp ce oamenii de știință au măsurat răspunsurile corpului lor la stres.

Te-ar mai interesa: Monica Pop, după ce a fost operată de cancer pentr...

În continuare, cuplurile au discutat timp de cinci minute despre subiectele asupra cărora au convenit. După aceste conversații, subiecții le-au spus cercetătorilor cum au crezut că au decurs conversațiile și cât de mulțumiți sunt de rezolvarea conflictului.

Videoclipurile au fost apoi vizionate de două seturi de evaluatori care au analizat răspunsurile fiecărei persoane la conflict, cum ar fi evitarea (abaterea subiectelor incomode sau ignorarea zonelor de dezacord) și implicarea negativă (cererea de schimbări, critica, blama).

Te-ar mai interesa: Cele mai frecvente tipuri de cancer la tineri. Pre...

Ce a descoperit studiul

Cercetătorii au descoperit că persoanele care au consumat canabis mai des au manifestat mai puțin retragere parasimpatică cu partenerul lor – o capacitate redusă de a fi flexibili în situații stresante. De asemenea, utilizatorii mai frecventi au avut tendința de a fi mai critici cu partenerii lor, au tendința de a evita conflictele și sunt mai puțin capabili să lase lucrurile să își urmeze cursul.

Te-ar mai interesa: Dietă Iulia Albu: Am o singură zi pe săptămână în ...

„Evaluările consumatorilor de canabis au fost aproape exact opusul a ceea ce au găsit evaluatorii independenți”, a spus Salvatore. „Cu toate acestea, este important să rețineți că rezultatele acestui studiu nu înseamnă că consumul de canabis este bun sau rău pentru relații. Mai degrabă, oferă o perspectivă asupra modului în care cuplurile pot naviga mai bine conflictul și ajunge la o soluție. Când nu vedeți probleme, nu le poți rezolva.”

Salvatore a remarcat că studiul a observat doar o corelație între consumul de marijuana și tensiunea relațională, nu cauzalitate și a spus că trebuie făcute mai multe cercetări.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private