Sari la conținut

Efectele pe termen lung ale gumei de mestecat cu nicotină

Conform American Lung Association, cei care renunţă la fumat nu ar trebui să mestece mai mult de 24 de gume cu nicotină pe zi şi nu ar trebui folosite mai mult de 3 luni.

Utilizarea pe temrn lung a gumei cu nicotină poate cauza următoarele probleme de sănătate:

–         căderea părului

–         iritaţii ale pielii

–         creşterea tensiunii arteriale

–         rezistenţa la insulină

–         afecţiuni gastrointestinale

Plasturele și guma de mestecat cu nicotină sau medicamentele numite „de substituție nicotinică” sunt făcute să trateze componenta de boală a dependenței, reducând simptomele sevrajului precum iritabilitatea, tulburările de somn, constipația etc. Dar pentru a-și face efectul trebuie administrate concomitent cu întreruperea fumatului. Altfel, efectul este de supradozaj cu nicotină și pot interveni reacții adverse.

Citeste si:

Dependenţa de fumat poate fi biologică sau psihologică, începe când simţi nevoia să fumezi fiind dificil să te abţii şi se dezvoltă în timp. Cu cât vârsta de la care începi să fumezi este mai mică, cu atât dependenţa se va instala mai repede pentru că sistemul nervos nu este maturizat complet.

Nevoia biologică de a fuma este declanşată de scăderea nivelului de nicotină în sânge şi este resimţită ca sevraj. Cele mai tipice senzaţii de sevraj sunt: iritabilitatea, nervozitatea, nerăbdarea, acestea dispărând imediat ce aprinzi ţigara.

Primele semne ale dependenţei:

  1. nevoia puternică de a fuma
  2. te simţi inconfortabil când trec mai multe ore de la ultima ţigaretă
  3. te îngrijorezi că poţi rămâne fără ţigări
  4. iţi este greu să te relaxezi şi să te linişteşti fără să fumezi
  5. îţi este greu să te simţi bine fără să fumezi

Nevoia psihologică de a fuma este mult mai frecventă, se instalează mai repede decât cea biologică şi este declanşată de faptul că diferite activităţi le faci în mod repetat împreună cu fumatul:

Bei cafeaua sau un pahar cu vin şi fumezi

În timp ce eşti cu prietenii

În timp ce te afli în faţa televizorului sau a calculatorului

După ce termini de mâncat

În timpul pauzelor

După o partidă de sex

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.