Sari la conținut

Efectul neaşteptat al Facebook-ului asupra persoanelor de vârsta a treia

Potrivit cercetătorilor, reţelele de socializare sunt mai eficiente decât jocurile de şah sau rebusurile, pentru a împiedica degenerarea cerebrală. Aşa că tot ce trebuie să faci pentru a-ţi ţine creierul în priză, la bătrâneţe este un cont pe Facebook, dacă încă nu ai unul.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Arizona au descoperit că persoanele de peste 65 de ani care sunt conectate pe reţelele de socializare se descurcă mai bine la testele cognitive, decât cele care nu navighează pe internet. Motivul: schimbările de pe site şi postările celor conectaţi pot îmbunătăţi acuitatea mintală.

 În cadrul unui studiu, 14 adulţi cu vârste între 68 şi 91 de ani au fost învăţaţi cum să se împrietenească cu ceilalţi participanţi şi să posteze mesaje cel puţin o dată pe zi.  În urma acestei experienţe, bătrâneii au dat teste referitoare la abilităţile lor cognitive, iar rezultatele au fost cu 25% mai bune decât cele de la testele pe care le-au dat înainte să înveţe să folosească Facebookul.

 

Virgil Munteanu

Virgil Munteanu lucreaza in domeniul comunicarii din 1996. Incepand cu anul 2014, Virgil Munteanu, a inceput colaborarea, in calitate de redactor, imbratisand profesia de jurnalist, cu publicatii precum www.doctorulzilei.ro, www.animalzoo.ro, www.evz.ro, ww.capital.ro, www.evz monden.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel