marți, noiembrie 30, 2021

Copiii care folosesc inhalatoare cu corticosteroizi pentru a ține sub control astmul, în primii doi ani din viață, ajung la vârsta adultă să fie mai scunzi decât ar trebui în mod normal.

Potrivit unui

Te-ar mai interesa: BioNTech a anunțat că începe să lucreze la un vacc...

studiu realizat de cercetători, aceștia au observat circa 12.000 de copii din Finlanda, iar rezultatele susțin această teorie. Studiul vine în sprijinul ideei că steroizii trebuie utilizați cu precauție în cazul copiilor.

Însă experţi britanici de la asociaţia Asthma UK spun că aceşti corticosteroizi joacă un rol crucial în controlarea simptomelor astmului şi reduc frecvenţa vizitelor la spital în cazul preşcolarilor. În Marea Britanie, 1 din 11 copii suferă de astm, aceasta fiind cel mai frecvent întâlnită maladie cronică în rândul micuţilor.

Corticosteroizii sunt substanţe puternice folosite

Te-ar mai interesa: Noi restricții vor fi adoptate în perioada următoa...

în inhalatoare şi sunt recomandaţi adulţilor diagnosticaţi cu astm şi copiilor care suferă de respiraţie şuierătoare recurentă, însă aceste medicamente au efecte secundare semnificative în cazul unor pacienţi.

Normele medicale în vigoare recomandă evaluarea anuală a greutăţii şi înălţimii copiilor care folosesc inhalatoare cu corticosteroizi în tratarea astmului, pentru a se detecta din timp semnele unei încetiniri a dezvoltării fizice a acestora.

A.

Sursa – descopera.ro

Te-ar mai interesa: VIDEO. Cum se realizează testul de salivă la copii...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri