luni, septembrie 21, 2020

Copiii care folosesc inhalatoare cu corticosteroizi pentru a ține sub control astmul, în primii doi ani din viață, ajung la vârsta adultă să fie mai scunzi decât ar trebui în mod normal.

Potrivit unui studiu realizat de cercetători, aceștia au observat circa 12.000 de copii din Finlanda, iar rezultatele susțin această teorie. Studiul vine în sprijinul ideei că steroizii trebuie utilizați cu precauție în cazul copiilor.

Citește și:

Însă experţi britanici de la asociaţia Asthma UK spun că aceşti corticosteroizi joacă un rol crucial în controlarea simptomelor astmului şi reduc frecvenţa vizitelor la spital în cazul preşcolarilor. În Marea Britanie, 1 din 11 copii suferă de astm, aceasta fiind cel mai frecvent întâlnită maladie cronică în rândul micuţilor.

Corticosteroizii sunt substanţe puternice folosite în inhalatoare şi sunt recomandaţi adulţilor diagnosticaţi cu astm şi copiilor care suferă de respiraţie şuierătoare recurentă, însă aceste medicamente au efecte secundare semnificative în cazul unor pacienţi.

Citește și:

Normele medicale în vigoare recomandă evaluarea anuală a greutăţii şi înălţimii copiilor care folosesc inhalatoare cu corticosteroizi în tratarea astmului, pentru a se detecta din timp semnele unei încetiniri a dezvoltării fizice a acestora.

A.

Sursa – descopera.ro

Parteneri