miercuri, august 17, 2022

Era de la sine înțeles că, odată ce canabisul va începe să fie legalizat în diverse state americane, marile companii farmaceutice vor începe să emită pretenții asupra unei anumite părți a pieței, scrie Greenentrepreneur. Mai multe companii și-au anunțat intenția de a dezvolta medicamente pe bază de canabinoid.

 

Adevărul despre intrarea Pfizer pe piața canabisului.

Ca orice companie farmaceutică uriașă care se respectă, Pfizer nu putea rata o astfel de șansă uriașă. Vestea că Pfizer vrea să pătrundă în industria canabisului medical nu e ceva nou.

Te-ar mai interesa: Studiu. Bebelușul poate semăna cu primul partener ...

Pfizer a decis la finele anului trecut să-și facă loc pe piața canabisului prin achiziția companiei Arena Pharmaceuticals, pentru suma de 6,7 miliarde de dolari. Arena Pharmaceuticals este o companie de biotehnologie cu un segment de medicamente dedicat terapiei de tip canabinoid.

BigPharma se antrenează pentru marea lovitură. Cum va pune mâna și pe miliarde de dolari

Unele voci susțin că aceștia ar putea fi zorii următorului val de medicamente cu canabinoide. Alții se cutremură la ideea ca Big Pharma ar putea să pună mâna și pe această piață, ajungând să producă medicamentele de tip canabinoid.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, Big Pharma trebuie să intre cât mai adânc în piață și să înceapă să facă mai multă cercetare și dezvoltare. În cazul achiziției recente a Pfizer, se pare că sunt vizate condiții specifice și că se va crea un medicament, în niciun caz tincturi sau planta întreagă.

Te-ar mai interesa: Test inovator ce permite diagnosticarea mai rapidă...

Etrasimod, medicamentul dezvoltat pentru boli imuno-inflamatorii

„Achiziția Arena completează capacitățile și expertiza noastră în inflamație și imunologie, un motor de inovație Pfizer care dezvoltă potențiale terapii pentru pacienții cu boli imuno-inflamatorii debilitante, care necesită opțiuni de tratament mai eficiente”, a declarat Mike Gladstone, președinte global și director general, Pfizer Inflammation and Immunology.

„Folosind capacitățile de cercetare și dezvoltare globale ale Pfizer, intenționăm să accelerăm dezvoltarea clinică a Etrasimodului pentru pacienții cu boli imuno-inflamatorii”, a adăugat el.

Te-ar mai interesa: Horoscop 17 august:  O zodie are parte de o mărire...

Etrasimod este medicamentul celor de la Arena, aflat încă în teste, pentru tratamentul bolilor autoimune și inflamatorii.

Diferență enormă între „medicamentul cu canabis” și ”canabisul recreațional”

Acest tip de medicament cu canabinoizi ar putea fi obținut prin asigurări de sănătate, ceea ce înseamnă că astfel de medicamente vor deveni disponibile pe scară largă pentru persoanele care ar putea avea nevoie de ele.

După ce medicamentele pe bază de canabis vor deveni ușor accesibile și disponibile pe scară largă, se va crea o nouă eră a canabisului medicinal. În acel moment, vom avea o separare completă între „medicamentul cu canabis” și ”canabisul recreațional”.

Te-ar mai interesa: Diabet de tip 2: planta mai puțin cunoscută, benef...

Conrolul Big Pharma generează un posibil  risc de creștere a valoarii canabisului medicinal

Dacă Pfizer își va face intrarea pe piață cu astfel de medicamente, cu siguranță le vor promova și impune în detrimentul plantei în sine. Vom începe să asistăm la apariția unor studii care arată că medicamentele Pfizer au funcționat mai bine decât planta și, potențial, chiar și la câteva campanii de faultare.
În plus, Big Pharma va crește valoarea percepută a canabisului pentru a-l vinde la un extra-preț către asiguratori. Acesta este în primul rând modul în care Big Pharma își câștigă banii. Ei dezvoltă un medicament, îl trec prin FDA, apoi îl vând asiguratorilor la un preț super-umflat.

Te-ar mai interesa: A vrut să arate bine, iar acum medicii i-au mai da...

Dacă un medicament costă câțiva dolari pentru a fi produs, Big Pharma îl vinde contribuabilului american cu sute de dolari pastila. Aceasta este o practică standard, care nu mai este un secret.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private