Sari la conținut

Elevii vor renunța la mască? Ministrul Educației: „Cei din medicina sportivă sunt cei mai măsură să…”

Elevii vor renunța la mască? Ministrul Educației: „Cei din medicina sportivă sunt cei mai măsură să…”

Tot mai mulți profesori de sport se plâng că nu-și pot face orele cu copii în timp ce aceștia poartă masca pe față. În acest context, ministrul Educației a declarat, miercuri, că a cerut deja o situație cu privire la practicile europene. Potrivit acestuia sunt mai multe țări care nu solicită purtarea măștilor de protecție în timpul orelor de sport.

„Austria nu solicită purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică. Belgia nu solicită. Bulgaria nu solicită. Estonia nu solicită. Finlanda nu solicită. Suedia nu solicită. Franța are precizarea că orele de sport se derulează exclusiv în spații exterioare. Luxemburg solicită purtarea măștii de la vestiar până la locul în care se fac activitățile fizice și mai apoi după orele de sport.

Am găsit un singur exemplu în Europa pentru o regiune din Italia, Veneto, în care se solicită purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică. Dar și acolo decizia este în curs de actualizare. Informarea este oficială, venită de la reprezentanții de la Bruxelles”, a declarat Sorin Cîmpenau.

Elevii vor renunța la mască? Ministrul Educației: „Cei din medicina sportivă sunt cei mai măsură să…”

După discuțiile cu specialiștii, ordinul comun al Ministerului Educației și Sănătății va fi completat. Ministerul Educației intenționează să susțină regula din Luxemburg, unde portul măștii este obligatoriu de la vestiar până la locul în care se derulează orele de educație fizică, dar nu și în timpul orelor.

„Cei din medicina sportivă sunt cei mai măsură să ne aducă argumente pentru a lua decizia corectă de modificare a ordinului comun”, a mai spus Cîmpeanu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.