duminică, noiembrie 29, 2020
Elena Oceanu

Cariile sunt niste “defectiuni” are dintilor cauzate de activitatea bacteriei care ciobeste smaltul dentar. Aceasta strica stratul de dedesubt si este cauza deteriorarii structurii dintelui. Majoritatea oamenilor isi trateaza problemele dentare la stomatolog, dar ar trebui sa stii ca poti face asta chiar la tine acasa.

Conform unui studiu recent publicat in Jurnalul Medical Englez, cariile pot fi tratate cu o simpla schimbare in dieta. Studiul a urmarit 62 de copii cu carii, acestia fiind impartiti in 3 grupuri. Grupul 1 a avut o dieta standard+fulgi de ovaz, grupul nr. 2 a avut aceeasi dieta + suplimente cu vitamina D, iar cel de al 3-lea a urmarit o dieta lipsita de cereale si a luat suplimente cu vitamina D.

Rezultatele au aratat ca primului grup i-au avansat cariile,al 2-lea grup s-a ddscurcat ceva mai bine, iar ultimul a avut cele mai mari imbunatatiri, cu aproape toate cariile vindecate.

Remedii naturale

1. Renunta la zahar

Acesta este probabil cel mai important pas- sa renunti la zahar, iar cariile tale se vor reduce in mod considerabil.

Zaharul hraneste bacteria orala si previne fluxul de fluide dentale sanatoase. De asemenea este foarte acidic, ceea ce rezulta in demineralizarea dintilor si a cariilor. Continuarea pe lyla.ro. 

Parteneri