Sari la conținut

Elixirul care te ajută să îți cureți colonul, luptă împotriva bacteriilor digestive și întărește imunitatea

sursa foto: arhiva doctorul zilei
cum se manifestă boala?

Oțetul de mere (tipul nefiltrat cu toate mineralele, enzimele și bacteriile bune) este esențial în promovarea unei diete sănătoase și a proceselor de detoxifiere.

De asemenea, ardeiul cayenne este renumit pentru proprietățile sale de sănătate și de curățare.

Când combinați aceste două ingrediente, creați un elixir puternic, care are dublul beneficiilor pe care le-ați obține în mod normal doar de la unul dintre ele.

Cum se face elixirul din oțet de mere cu piper cayenne

Majoritatea oamenilor combină 1 lingură de oțet de mere cu doar o strop de pudră de cayenne și apoi adaugă apă caldă (o uncie este suficientă).

Puteți apoi să puneți băutura la frigider și să o consumați a doua zi.

Nu trebuie să exagerați cu această băutură. Consumul unei pahar dimineața înainte de prima masă este o modalitate excelentă de a beneficia de acest amestec sănătos.

BENEFICII ALE ELIXIRULUI CU  OȚET DE  MERE ȘI CU PIPER CAYENNE

1. Îți întărește METABOLISMUL

Individual, oțetul de mere și ardeiul cayenne au capacitatea de a vă crește rata metabolică de repaus. Împreună, oțetul de mere cu piper cayenne îl poate ridica și mai mult.

Ardeiul Cayenne este un condiment iute care crește consumul de energie, așa cum se arată cercetările.

La fel, oțetul de mere are un efect productiv asupra metabolismului. Determină organismul să consume zahărul și grăsimea pe care le consumați.

Dacă ai un metabolism lent și te-ai chinuit să slăbești, această combinație de oțet de mere și piper cayenne ar putea ajuta.

2. Ajută la simptomele de răceală

Oțetul de mere conține potasiu, care este foarte eficient în reducerea vâscozității mucusului. Prin urmare, dacă aveți un nas înfundat, va ajuta la ameliorarea simptomelor.

La fel, dacă sunteți întotdeauna susceptibil la blocaje nazale, puteți lua oțet de mere pentru a elimina bacteriile care vor duce la această gripă.

Același lucru este valabil și pentru ardeiul cayenne. Este destul de util în eliminarea congestiei nazale.

Cayenne face un pas mai departe pentru a face față altor simptome de răceală și gripă. Dacă te lupți cu durerile de cap și sinusurile, atunci luarea de oțet de mere cu piper cayenne poate atenua acest lucru.

3. Luptă împotriva infecțiilor

Această combinație extrem de puternică de oțet de mere cu piper cayenne ajută la tratarea infecțiilor virale sau bacteriene care duc la boli.

Când luați piper cayenne, vă crește imunitatea, permițându-i astfel să lupte împotriva potențialelor boli. În mod similar, atunci când ingerați oțet de mere, băutura oferă un mediu alcalin care nu este cel mai bun pentru bacterii sau viruși.

Împreună, acest amestec puternic vă poate face mai puțin vulnerabil la infecții și va reduce astfel orice nevoie de a vizita un spital.

4. Luptă împotriva afecțiunilor pielii

Pe cont propriu, oțetul de mere este un remediu dovedit pentru combaterea afecțiunilor pielii. Potrivit studiilor, proprietățile antimicrobiene ale  oțetului îl fac ideal în eliminarea complicațiilor cutanate care provin din atacuri virale, fungice sau bacteriene.

Probleme precum acneea, psoriazisul și eczema răspund adesea bine la remediile de acasă.

În asociere cu cele de mai sus, ardeiul cayenne este util în mod special în tratarea psoriazisului legat de crizele sistemului imunitar.

Împreună, aceste două remedii sunt extrem de eficiente în îmbunătățirea sănătății pielii tale.

5. Luptă împotriva problemelor digestive

Complicațiile stomacale, cum ar fi balonarea, constipația și diareea apar uneori din cauza mediului înconjurător. Unii oameni se umfla deoarece există o acumulare în exces de bacterii care se dezvoltă la niveluri greșite ale PH.

Oțetul de mere ajută la corectarea acestui dezechilibru și astfel scapă de problemele de stomac.

Ardeiul Cayenne funcționează, de asemenea, într-un mod complementar. Se ocupă de problemele cu acidul și, astfel, ajută la funcționarea eficientă a enzimelor tale digestive.

Otetul de mere cu piper cayenne este o super combinatie pentru probleme gastrointestinale.

6. Îți curăță colonul

Elixirul cu oțet de mere și piper cayenne este un amestec de curatare.

Acest lucru se datorează faptului că ardeiul cayenne conține alcaloizi și flavonoide pentru a neutraliza acizii și a ajuta circulația.

De asemenea, elixirul are o serie de enzime și minerale probiotice esențiale pentru eliminarea substanțelor chimice nedorite din organism. Acest lucru este valabil mai ales după ce consumați prea multe alimente procesate, zaharoase sau grase.

Consumați un amestec de oțet de mere și cayenne pentru a vă detoxifia sistemul în mod eficient.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel