Sari la conținut

Elixirul tinereții e la îndemâna oricui. Aceste fruct conține o substanță miraculoasă care regnerează mușchii și prelungește viața

Oamenii de știință pare să fi descoperit secretul tinereții fără bătrânețe într-un fruct care se găsește în orice supermarket. Într-un studiu făcut la  Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne, s-a descoperit că rodia conține un ingredient miraculos care regenerează mușchii îmbătrâniți și prelungește viața.

”Credem că această descoperire e o adevărată piatră de temelie în crearea tratamentelor anti-îmbătrânire”, au declarat cercetătorii.

Potrivit oamenilor de știință, rodia are abilitatea de a menține mitocondriile, acele uzine energetice celulare care se degradează odată cu înaintarea în vârstă, ducând la slăbirea mușchilor. Substanțele din rodii sunt transformate de bacteriile din intestine într-un compus numit urolithin A care ajută la conservarea mitocondriilor.

Într-un experiment de laborator, vietățile care au primit urolithin A au trăit cu aproape 50% mai mult. În curând, cercetătorii vor testa efectul acestei substanțe și pe oameni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel