Sari la conținut

„Elixirul tinereții” promovat pe rețelele sociale de un doctor american. Românii au golit farmaciile, medicii trag un semnal de alarmă

Tinereţea fără bătrâneţe nu mai este un basm. Savanţii americani au reuşit să inverseze procesul de îmbătrânire. Deocamdată pe şoareci, dar rezultatele dau speranţe… pentru oameni. Rozătoarele bătrâne şi oarbe şi-au recăpătat vederea şi au întinerit. Cercetătorii lucrează acum pentru scopul final: să găsească metoda prin care să repete procesul şi pentru oameni.

În laboratoarele din Boston, șoarecii în vârstă şi fără vedere s-au transformat în rozătoare agere, mai inteligente, cu muşchi regeneraţi. Pe de altă parte, șoarecii tineri au îmbătrânit prematur, cu rezultate devastatoare pentru aproape fiecare organ din corpul lor.

„Avem aici doi şoareci din acelaşi cuib. Au aceeaşi secvenţă ADN. În cel care arată mai bătrân, procesul de rupere şi reparare a fost accelerat şi acest lucru a dus la schimbări epigenetice”, a spus profesorul de genetică David Sinclair.

„Aceste rezultate, cred, pot ajuta milioane de oameni care şi-au pierdut mobilitatea sau care nu pot face sport, fie pentru că sunt fragili, au o dizabilitate sau sunt bătrâni”, a declarat medicul David Sinclair.

De asemenea, unul din angajații farmaciilor care dețin acest „elixir” a transmis care este substanța de proveniență și care este rolul acestuia.

”Are rol de anti îmbătrânire, pleacă de la o substanță care se numește nicotinamidă. Rolul lui este de a repara ce se strică odată cu vârsta, la ADN. El duce la îmbătrânire, la riduri”, a susținut Faway Naboulsi , farmacist, potrivit Antena3.

Respectivul studiu nu a fost făcut în condiţii stricte de control. Chiar şi aşa, odată cu apariţia clipurilor medicului din SUA pe TikTok, cererea de suplimente a explodat.

„Nu-l mai găsim pentru ca e foarte căutat”, a adăugat Faway Naboulsi.

Medicii români un semnal de alarmă cu privire la acest supliment

„Oamenii iau un supliment care le promite ceva, cum, ca medic mă gândesc ce dozezi sunt. Nu suntem educați sau refuzăm să ne punem întrebări, nu se poate să spună cineva ia preparatul ăsta ca nu îmbătrânești și tu să crezi”, a susținut medicul de familie Daciana Toma.

„Nu e bine, să ne automedicăm, facem mai mult rău, dacă avem tensiune, diabet, produsele acestea pot da cu totul organismul peste cap”, a adăugat homeopatul Daniela Bușneag.

Unii dintre români nu sunt atât de încrezători în actualul produs.

„Am auzit de el de prin 2020, nu aș încerca, momentan e în faza de test, poate după 10, 20 de ani iese din faza de test și va fi pentru toată lumea”, a adăugat un tânăr.

„Corpul nostru e creat pentru o anumită vârstă , pielea, totul. Asta ține de fiecare cum gândește, poate să se menține puțin mai tânăr dar doar mental”, a declarat o mămică.

Compania medicului a reuşit să obţină interdicţia comercializării în SUA ca supliment alimentar, pentru că a început studiile clinice şi, altfel, molecula este considerată acum medicament.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel