vineri, decembrie 9, 2022

Astenia de primăvară este un sentiment de slăbiciune generală și lipsă de vitalitate, atât fizică, cât și intelectuală, care reduce capacitatea de muncă și chiar de a îndeplini cele mai simple sarcini.

În mod curios, nu apare după ce ai depus un efort mare, așa cum ar fi normal, ci se manifestă atunci când desfășori acele activități care marchează viața de zi cu zi, chiar și cele mai simple. În plus, astenia se poate manifesta in mod constant, fara sa fi fost depus vreun fel de efort. Este mai frecventă la femei decât la bărbați.

Te-ar mai interesa: Dr. Adina Alberts: Știam că va veni momentul…Drum ...

Astenie de primăvară sau depresie?

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a explicat în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse cum putem să facem diferența între astenia de primvăvară și depresie.

Dacă astenia de primăvare aduce epuizare, oboseală și o digestie dată peste cap, lucrurile se schimbă în ceea ce privește depresia, când ne confruntăm cu stări de panică și insomnii.

Astenie de primăvară sau depresie? ”Astenia de primăvară ne creează o formă de apatie, suntem mai obosiți, o digestie dată peste cap, mai sensibil, mai epuizați.

Depresia vine cu o formă ușoară, de intrare în panică, insomnie. O depresie conștientizată, dacă nu este tratată la timp și a trecut pragul, nu-l știi care este, persoanei i se pare că a supraviețuit, dar cu siguranță va intra iar într-o formă de depresie mai gravă. Cu simptome mult mai grave. Cu boli” a spus Lidia Fecioru la antena3.ro LIVE.

Te-ar mai interesa: Vă treziți între orele 1 și 4 dimineața? Medicii a...

Pentru a preveni efectele neplăcute ale asteniei de primăvară, psihologii recomandă implementarea câtorva rutine benefice pentru sănătatea ta fizică și emoțională.

„Ceea ce numim noi astenie de primăvară, este, de fapt, o carență de vitamina C, pe care o neglijăm în timpul iernii. Deși nu vorbim de o depresie în toată regula, aceasta este un tonic excelent și ne poate scoate din butoiul de melancolie”, explică nutriționistul Corina Zugravu.

Sportul în natură

Indiferent că alegi să mergi pe jos de la locul de muncă spre casă, să alergi în parc sau să practici yoga în natură, mișcarea în aer liber e benefică pentru organismul tău.

Dincolo de beneficiile exercițiilor fizice, expunerea la lumina soarelui ajută corpul să producă vitamina D și este, totodată, un excelent remediu împotriva anxietății.

Te-ar mai interesa: Un streptococ UCIGAȘ face victime printre copii. M...

Astfel, e recomandat ca indiferent dacă mergi sau nu la sala de sport, să petreci mai mult timp în aer liber sub lumina soarelui și să profiți de zilele călduroase pentru a face mișcare în natură.

Socializarea

Relațiile sociale au fost grav afectate de pandemie, deoarece întâlnirile cu prietenii s-au rărit considerabil. Însă izolarea nu e benefică pentru creierul oamenilor.

Suntem animale sociale și avem nevoie de interacțiuni cu amicii pentru a ne destinde și pentru a face schimb de idei și experiențe. O plimbare prin parc, o ieșire la o terasă sau o seară la teatru sunt modalități benefice pentru a relua relațiile de prietenie și a te relaxa după o zi de muncă sau într-un week-end însorit.

Te-ar mai interesa: Băutura care întărește imunitatea și vindecă răcea...

Meditația

Meditația nu înseamnă doar să aloci timp în care, într-un loc liniștit, să stai într-o poziție confortabilă și să te concentrezi pe respirație.

Poți medita în orice loc și în orice moment al zilei, respirând adânc și practicând un ritual al recunoștinței. Începe fiecare zi enumerând câteva motive, lucruri și oameni pentru care ești recunoscător și simte bucuria pe care acest obicei o aduce în viața ta.

Te-ar mai interesa: Medicul Adrian Marinescu: Orice virus poate să ne ...

Apoi, încheie fiecare zi prin e enumera câteva reușite care te mulțumesc și câteva lucruri întâmplate pe parcursul zilei care te-au determinat să fii mulțumit și să zâmbești satisfăcut.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private