Sari la conținut

Era să-şi piardă vederea din cauza lentilelor de contact

Ashley Hyde, o tânără de 18 era să orbească din cauza unei bacterii cauzate de lentilele de contact.

Este vorba despre  acanthamoeba, o amibă care se găseşte în apa curată, mai ales în zonele tropicale şi subtropicale. Apare şi în apa potabilă deoarece nu poate fi exterminată eficient cu clor.
Există mai multe modalităţi prin care acanthamoeba pătrunde în ochii persoanelor care poartă lentile de contact, însă toate sunt asociate cu nerespectarea principiilor de purtare a lentilelor de contact. Cel mai frecvent, acanthamoeba poate fi transferată atunci când lentilele de contact şi trusele sunt clătite cu apă curată. Atunci când lentila se spală cu apă curată şi se aplică pe ochi, acanthamoeba pătrunde în spaţiul dintre lentilă şi ochi provocând o inflamaţie a corneei extrem de gravă. Pe ochi se formează o pată circulară mică care provoacă prurit ocular.
Singura posibilitate de exterminare a acanthamoeba de pe lentilele de contact o reprezintă întrebuinţare unor „soluţii pe baza de peroxid“.

Pentru a scăpa de bacterie, tânăra a trebuit să îndure numeroase tratamente oftalmologice dureroase. ,, Au trebuit chiar să-mi ăurească ochiul pentru a stopa infecţia,” povesteşteAshley.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel