Sari la conținut

Este bine să bem apă în timp ce mâncăm?

Întrebarea care stă pe buzele tuturor : este bine să bem apă în timp ce mâncăm? Chiar dacă apa este lichidul fără care nu putem supraviețui și noi suntem formați majoritar din apă, nu este bine să bem apă în timp ce mâncăm.

De ce? Răspunsul – încetinim digestia

În primul rând, apa nu are calorii, așa că dacă bei apă înainte de prânz sau cină pur și simplu îți vei umple stomacul și vei mânca mai puțin. Asta nu înseamnă că vrei slăbi miraculos.

Câteodată credem că ne este foame când de fapt ne este sete. Asta se întâmplă când suntem deshidratați, iar creierul confundă starea de sete cu cea de foame.

Un alt mit este că dacă bei apă în timp ce mânânci vei reține lichide. Fals! Apa ajută la buna funcșionare a rinichilor și ajută la echilibrarea masei de apă din corp.

În cazul unor diete, relația dintre apă și anumite alimente este strict interzisă. Orez, cartofi, pâine , toate ajung în stomac și alături de apă ne balonează și ne fac să părem mai grași decât suntem.

Atunci când apa se dizolvă și este absorbită de intestine se transformă în țesut adipos, iar mâncarea se tranformă în grăsime și blochează arterele. Dacă se întâmplă asta pot rezulta probleme cu colesterolul sau cu inima.

Stomacul conține acizi, care transformă mâncarea în substanțe nutritive cu care corpul să se hrănească. Când bem apă, efectul acizilor este ameliorat și digestia este încetinită.

Cel mai bine este să bei apă abia după ce ai mâncat pentru a proteja pereții stomacului de efectul acizilor. Recomandarea este să bei apă la temperatura camerei. Apa rece alkalinizează corpul și îngreunează procesul gastric.

Cel mai bine este să nu bei nimic în timpul mesei, mai ales sucuri. Sucurile din industrie nu sunt recomdanate nici înainte, în timpul sau după masă.

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel