Sari la conținut

Este ciocolata caldă benefică pentru sănătate și siluetă? Iată ce spune nutriționistul Gianluca Mech!

ciocolata, beneficii pentru sanatatea persoanelor de peste 50 de ani
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ciocolata neagră, proprietăți

Din cuprinsul articolului

Este ciocolata caldă benefică pentru sănătate și siluetă? Iată ce spune nutriționistul Gianluca Mech: „E foarte important să o consumăm cu moderație, nu mai mult de o cană la două zile…”

Sezonul rece începe să își intre în drepturi, iar ciocolata caldă este băutura preferată a multora dintre noi în serile de toamnă târzie și iarnă. Este ea însă benefică pentru sănătate și siluetă? Ne recomandă nutriționiștii să bem ciocolată caldă? Iată ce spune nutriționistul Gianluca Mech!

„Surprinzător, poate, pentru unii, ciocolata caldă poate avea unele beneficii pentru sănătate. Asta bineînțeles în anumite condiții. Prima dintre ele, să alegem variantele cu peste 70% pudră de cacao și cât mai puțin zahăr. Apoi, e foarte important să o consumăm cu moderație, nu mai mult de o cană la două zile, spre exemplu”, declară nutriționistul Gianluca Mech.

Îmbunătățește sănătatea inimii

„Conform cercetărilor de specialitate, consumul de ciocolată caldă previne afecțiunile inimii. Motivul? Cacaoa este ingredientul principal în ciocolata caldă, iar aceasta conține numeroși antioxidanți, flavanoli și fitoseroli care reduc nivelul de colesterol rău din sânge. Asta contribuie la prevenirea bolilor coronariene sau atacurilor de cord”, explică Gianluca Mech.

Benefică pentru creier
„Tot cercetătorii au demonstrat că ciocolata caldă are efecte pozitive asupra creierului. Rapoartele științifice arată că flavanolii din cacao cresc nivelul de oxigen din creier, stimulându-i metabolismul. Prin urmare, neuronii funcționează la capacitate mult mai bună atunci când bem ciocolată caldă”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.
Bogată în antioxidanți
„Știm despre antioxidanți că luptă împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi. Ajută la prevenirea îmbătrânirii premature, a bolilor de inimă și chiar a unor afecțiuni grave precum cancerul. Așa cum am menționat anterior, cacaoa este bogată în antioxidanți”, mai spune nutriționistul Gianluca Mech.

Ajută la controlul greutății

„În mod cumva paradoxal, cacaoa, chiar sub formă de ciocolată neagră sau ciocolată caldă, poate contribui la controlul greutății. Ne ajută să ne dozăm mai bine energia, reduce pofta de mâncare, crește senzația de sațietate și reduce inflamația din corp”, declară nutriționistul.

Flavonolii, benefici pentru cei ce suferă de diabet de tip 2

„Deși consumul excesiv de ciocolată nu este cu siguranță bun pentru controlul zahărului din sânge, cacaoa, de fapt, are unele efecte anti-diabetice. Studiile indică faptul că flavanolii din cacao pot încetini digestia și absorbția carbohidraților în intestin, pot îmbunătăți secreția de insulină, pot reduce inflamația și pot stimula absorbția zahărului din sânge în mușchi”, spune Gianluca Mech.

Îmbunătățește starea de spirit
„Consumul de cacao poate avea unele efecte pozitive asupra stării de spirit și asupra simptomelor depresiei prin reducerea nivelului de stres și îmbunătățirea stării de bine psihologice generale”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Ciocolată caldă pentru cei la dietă
„Ca parte integrantă a Dietei Tisanoreica, eu am dezvoltat unele băuturi pe bază de cacao cu proteine din zer, L-Leucină, colagen, acerola, avocado și lactază. Au un conținut redus de zahăr, puține calorii și sunt bogate în proteine. Ele pot fi consumate în orice moment al zilei chiar și de cei care țin dietă”, încheie nutriționistul Gianluca Mech.

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciați nutriționiști la nivel international. Sfaturile sale sunt urmate inclusiv de staruri precum Anastasia Soare, Sarah Ferguson – Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi. Produsele celebre din dieta sa fito-ketogenică, precum și cele din gama Decottopia sunt disponibile în România pe gianlucamech.com.ro

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: