Sari la conținut

Este informația momentului despre transplantul de organe

Sursă Foto: Unsplash
Operație de transplant

Este informația momentului despre transplantul de organe!

Israelul conduce în topul transplanturilor de organe, având un record în rândul transplanturilor de ficat, a transplanturilor pulmonare șia  număruli donatorilor de rinichi.

Când unul dintre organele unei persoane nu functioneaza corect sau nu mai functioneaza deloc, transplantul de organe este necesar. Transplantarea reușita de organe poate prelungi viata unei persoane în mod semnificativ și poate permite persoanelor cu boli cronice să traiască aproape normal.

Cercetarile arata ca numarul de intervenții pentru transplantul de organe este crescut, dar nu suficient pentru toti pacientii.

Astfel, potrivit unui raport al Centrului Național de Transplant din Israel, publicat astăzi, arată că anul trecut a fost atins un număr record de transplanturi de organe în Israel.

656 de israelieni au fost salvați anul trecut prin donarea de organe. Cu toate acestea, a crescut numărul persoanelor care așteaptă un transplant și al celor care au murit în așteptarea unei donări de organe.

Creștere a transplanturilor de ficat

Datele Centrului Național relevă o creștere a transplanturilor de ficat, de la 87 în 2021, la 92 în 2022, și a transplanturilor pulmonare, de la 55 la 61. A crescut și numărul donatorilor de rinichi în rândul membrilor familiei, de la 58 în 2021, la 133 în 2022.

Numărul transplanturilor de rinichi de la datori a scăzut

Cu toate acestea, numărul transplanturilor de rinichi de la datori a scăzut. În 2021 au fost efectuate 242 de transplanturi, iar în 2022 – 186, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel