Categories: Expertul zilei

Este obligatoriu să-l mănânci zilnic. E sănătate curată: E antianemic, antioxidant, îmbunătățește digestia și ameliorează circulația

Este obligatoriu să consumați aceste plante zilnic! E antianemic, antioxidant, îmbunătățește digestia și ameliorează circulația. Are un preț accesibil și se găsesc în toate piețele.

Pătrunjelul este o plantă erbacee legumicolă, cu tulpina înaltă, cultivată pentru rădăcina pivotantă, albă și pentru frunzele ei aromate, întrebuințate în alimentație și în medicina populară. Poartă și denumirile de găgăuț, pătlăgele, pătrunjică sau petersil. O leguminoasă.

Este obligatoriu să-l mănânci zilnic. E sănătate curată: E antianemic, antioxidant, îmbunătățește digestia și ameliorează circulația

„Haideți să mâncăm pătrunjelul cu snopul, nu cu frunza, pentru că bate și citricele, apropo de vitamina C, bate orice sursă de fibre, iar fierul, uitați-vă la el cât e de verde, bate spanacul. Mâncându-l crud, ai acolo toate vitaminele și mineralele nealterate”, a îndemnat medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Bilic: Pătrunjelul este bogat în fibre, betacaroten (precursor de vitamina A), acid folic, fier și calciu

„Pătrunjelul este bogat în fibre, betacaroten (precursor de vitamina A), acid folic, fier și calciu. Adică elemente esențiale pentru sănătate. Nu e de mirare că în Franța salata de pătrunjel (tabouleh) este prezentă constant în meniul spitalelor. Un preparat simplu și eficient pentru bolnavii aflați în convalescență. (…) Umpleți coșul cu pătrunjel! E antianemic, antioxidant, îmbunătățește digestia, ameliorează circulația (are vitamina K anticoagulantă). Și, nu în ultimul rând, asigură o respirație proaspătă – neutralizează mirosurile neplăcute din gură, inclusiv pe cel de usturoi!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.

Medicul mai vine cu o soluție pentru digestie.

„Pădurea e plină de leurdă!!😱🤩 Gratis și pe săturate, merită efortul să faceți o plimbare… e bună pentru digestie și merge de minune cu carnea de miel”

Pentru că sărbătorile au trecut, nutriționistul Bilic spune că  o băutură consumată de majoritatea oamenilor ajută la slăbit, precum o porție de ciorbă. Nu ezitați să adăugați lapte în cafea, va ține de foame ține de foame 2-3 ore

 


„Cafeaua și silueta. Da, cafeaua ajută la slăbit și nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe. Se cunoaște efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezește. Și nu doar pe noi, ci și tubul digestiv – mai exact musculatura netedă din pereții intestinului este contractată, fapt care duce la mișcări peristaltice, de progresie a conținutului digestiv. Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal și previne constipația.

Cafeaua stimulează metabolismul

Tot cafeaua stimulează metabolismul, adică mai exact intensifică conversia grăsimii de rezervă în glucoza necesară mișcării, crește rezistența la efort și capacitatea de contracție a mușchilor. Nu întâmplător cofeina a fost pusă pe lista substanțelor cu efect de doping la sportivi. Ea, cofeina, consumată cu 20-30 min înainte de efortul fizic crește performanța sportivă și mobilizează depozitele de grăsime. Deci ajută la slăbit!

Și nu în cele din urmă cafeaua inhibă apetitul, te ajută să mai uiți un pic de senzația de foame. Orice substanță cu efect de stimulare a sistemului nervos (excitanți psihici) produce ca și contra-efect o inhibare a centrului foamei. Când ești agitat, când nivelul adrenalinei sau dopaminei e crescut, celelalte senzații sunt blocate, inclusiv foamea. Iar ca secret suplimentar, cafeaua băută cu lapte rămâne mult timp în stomac și ține de foame 2-3 ore, precum o porție de ciorbă”, a precizat Mihaela Bilic.

Recent Posts

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

23 de minute ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

52 de minute ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

o oră ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

2 ore ago

Forumul Anual Brunel cu privire la economia și politicile din domeniul sănătății. Impactul consumului de zahăr și de tutun asupra sistemului medical grecesc

Dincolo de discursul intelectual, Forumul anual inaugural Brunel cu privire la economia și politicile din…

2 ore ago

OMS avertizează asupra unui virus mortal: Provoacă inflamație la nivelul ficatului

OMS avertizează asupra unui virus mortal! Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a transmis printr-un comunicat,…

2 ore ago

Citeste si: