miercuri, noiembrie 30, 2022

Este obligatoriu să consumați aceste plante zilnic! E antianemic, antioxidant, îmbunătățește digestia și ameliorează circulația. Are un preț accesibil și se găsesc în toate piețele.

Pătrunjelul este o plantă erbacee legumicolă, cu tulpina înaltă, cultivată pentru rădăcina pivotantă, albă și pentru frunzele ei aromate, întrebuințate în alimentație și în medicina populară. Poartă și denumirile de găgăuț, pătlăgele, pătrunjică sau petersil. O leguminoasă.

Te-ar mai interesa: Bancnota piramidă și alte ritualuri magice care te...

Este obligatoriu să-l mănânci zilnic. E sănătate curată: E antianemic, antioxidant, îmbunătățește digestia și ameliorează circulația

„Haideți să mâncăm pătrunjelul cu snopul, nu cu frunza, pentru că bate și citricele, apropo de vitamina C, bate orice sursă de fibre, iar fierul, uitați-vă la el cât e de verde, bate spanacul. Mâncându-l crud, ai acolo toate vitaminele și mineralele nealterate”, a îndemnat medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Bilic: Pătrunjelul este bogat în fibre, betacaroten (precursor de vitamina A), acid folic, fier și calciu

„Pătrunjelul este bogat în fibre, betacaroten (precursor de vitamina A), acid folic, fier și calciu. Adică elemente esențiale pentru sănătate. Nu e de mirare că în Franța salata de pătrunjel (tabouleh) este prezentă constant în meniul spitalelor. Un preparat simplu și eficient pentru bolnavii aflați în convalescență. (…) Umpleți coșul cu pătrunjel! E antianemic, antioxidant, îmbunătățește digestia, ameliorează circulația (are vitamina K anticoagulantă). Și, nu în ultimul rând, asigură o respirație proaspătă – neutralizează mirosurile neplăcute din gură, inclusiv pe cel de usturoi!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.

Te-ar mai interesa: Ce boli se pot moșteni de la părinți. Atenție la a...

Medicul mai vine cu o soluție pentru digestie.

„Pădurea e plină de leurdă!!😱🤩 Gratis și pe săturate, merită efortul să faceți o plimbare… e bună pentru digestie și merge de minune cu carnea de miel”

Pentru că sărbătorile au trecut, nutriționistul Bilic spune că  o băutură consumată de majoritatea oamenilor ajută la slăbit, precum o porție de ciorbă. Nu ezitați să adăugați lapte în cafea, va ține de foame ține de foame 2-3 ore

Te-ar mai interesa: Cele 3 simptome de CANCER la care trebuie să fii a...

 


„Cafeaua și silueta. Da, cafeaua ajută la slăbit și nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe. Se cunoaște efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezește. Și nu doar pe noi, ci și tubul digestiv – mai exact musculatura netedă din pereții intestinului este contractată, fapt care duce la mișcări peristaltice, de progresie a conținutului digestiv. Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal și previne constipația.

Te-ar mai interesa: Poziția de somn care îți distruge sănătatea. Încea...

Cafeaua stimulează metabolismul

Tot cafeaua stimulează metabolismul, adică mai exact intensifică conversia grăsimii de rezervă în glucoza necesară mișcării, crește rezistența la efort și capacitatea de contracție a mușchilor. Nu întâmplător cofeina a fost pusă pe lista substanțelor cu efect de doping la sportivi. Ea, cofeina, consumată cu 20-30 min înainte de efortul fizic crește performanța sportivă și mobilizează depozitele de grăsime. Deci ajută la slăbit!

Te-ar mai interesa: Peste 70.000 de ore de consiliere psihologică pent...

Și nu în cele din urmă cafeaua inhibă apetitul, te ajută să mai uiți un pic de senzația de foame. Orice substanță cu efect de stimulare a sistemului nervos (excitanți psihici) produce ca și contra-efect o inhibare a centrului foamei. Când ești agitat, când nivelul adrenalinei sau dopaminei e crescut, celelalte senzații sunt blocate, inclusiv foamea. Iar ca secret suplimentar, cafeaua băută cu lapte rămâne mult timp în stomac și ține de foame 2-3 ore, precum o porție de ciorbă”, a precizat Mihaela Bilic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private