Sari la conținut

De ce nu ar trebui să sari peste micul dejun, chiar dacă nu ți-e foame

De ce nu ar trebui să sari peste micul dejun, chiar dacă nu ți-e foame? Se spune întotdeauna că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dar ce se întâmplă dacă nu ți-e niciodată foame dimineața și nu-ți place să iei micul dejun? Ar trebui să mănânci totuși ceva?

„Pentru majoritatea oamenilor, există un beneficiu dacă mănâncă micul dejun chiar și atunci când nu le este foame”, a declarat Rahaf Al Bochi, purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică și proprietar al Olive Tree Nutrition, pentru HuffPost.

„Micul dejun ajută la ruperea postului de peste zi și ajută la demararea și alimentarea zilei.”

Mâncatul primei mese a zilei te ajută, de asemenea, să te simți mai puțin „flămând” peste zi și te inspiră să faci alegeri alimentare mai atente la alte mese, a explicat ea.

Chiar dacă beneficiile consumului micului dejun au fost bine documentate, nu toată lumea mănâncă o masă de dimineață. Mai mult de 25% nu mănâncă micul dejun în mod regulat și aproape 70% spun că nu sunt dispuși să se trezească înainte de ora 8 dimineața pentru a pregăti ceva de mâncare, potrivit unui sondaj realizat de OnePoll în numele Evolution Fresh.

Să sari peste micul dejun din când în când este în regulă, dar dacă o faci în mod regulat, nutriționiștii spun că ar trebui să pui la punct obiceiurile tale alimentare zilnice.

De ce ar trebui să încercați să mâncați ceva dimineața?

Experții spun că e bine este să mănânci ceva în decurs de două ore de la trezire. Cercetările arată că mâncatul în acest interval de timp oferă energie, susține metabolismul, menține sub control glicemia, menține o greutate sănătoasă, promovează sănătatea inimii și îmbunătățește funcția cognitivă și sănătatea mintală.

„Majoritatea acestor beneficii depind, în cele din urmă, de alegerea alimentelor potrivite”, a spus Meyer-Jax. Asta înseamnă proteine, cum ar fi carnea slabă și ouăle. Grăsimi sănătoase, cum ar fi nucile și semințele. Carbohidrați complecși, cum ar fi fructele de pădure și alte fructe bogate în fibre. Și cereale integrale fără zahăr adăugat.

„Aceste alimente lucrează împreună pentru a ajuta la realimentarea, la menținerea energiei pe tot parcursul zilei și la reducerea foamei și a poftelor”, a spus ea. Adăugând că băutul unui pahar de apă la prima oră va hidrata organismul și va preveni supraalimentarea.

Prea multă cofeină din cafea sau ceai fără a mânca sau a bea apă ar putea să vă facă să vă simțiți agitat.

Evitați să mâncați zahăr și carbohidrați rafinați la micul dejun, care pot face ca glicemia să crească și nivelul de energie să se prăbușească. Pe termen lung, Meyer-Jax a spus că aceste obiceiuri ar putea stimula inflamația în organism.

Micul dejun nu trebuie să fie o masă complexă, totuși. Al Bochi a spus că a mânca o banană și unt de arahide, iaurt grecesc și fructe de pădure sau un shake de proteine vă va menține satisfăcut și vă va da energie.

Dacă vă antrenați dimineața, încercați să mâncați o gustare complexă bogată în carbohidrați cu aproximativ 30 de minute înainte de a face exerciții, a declarat Anna Smith, dietetician.

De ce ar trebui să înțelegi mai bine semnalele tale de foame?

Să sari peste micul dejun ocazional dacă nu ți-e foame este în regulă, a spus Smith. Dar, dacă se întâmplă des, ea recomandă să vă examinați obiceiurile alimentare pentru a înțelege de ce nu vă este foame dimineața.

„Dacă te simți leneș la mijlocul dimineții sau cu o foame mai mare pe măsură ce trece ziua, ar putea fi o idee mai bună să mănânci un mic dejun echilibrat, deoarece această masă ar putea să te facă să te simți mai hrănit și mai plin de energie pe tot parcursul zilei”, a explicat ea.

Senzația de foame ar putea face ca stomacul unora să se simtă neliniștit, astfel încât să nu ceară mănâncare. Dar, Meyer-Jax a spus că a mânca ceva mic poate ușura digestia și poate stimula enzimele metabolice și hormonii pentru a vă face să vă simțiți sătui.

Afecțiuni precum refluxul acid, arsurile la stomac și boala de reflux gastroesofagian (GERD) ar putea afecta, de asemenea, dorința cuiva de a mânca. Smith a spus că anumite medicamente, răceala sau greața legată de sarcină pot scădea pofta de mâncare, mai ales dimineața.

Dacă aveți și alte simptome, alături de faptul că nu doriți să luați micul dejun, este o idee bună să vorbiți cu medicul dumneavoastră despre toate acestea, a recomandat ea.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel