duminică, decembrie 4, 2022

Este obligatoriu să mănânci acest fruct. În perioadele reci, atunci când stresul şi oboseala esusținând regenerarea organismului, creierul nostru are nevoie de un antidot care să îl ajute să reducă stresul. Medicii spun că un fruct este capabil să facă acest lucru, are efect de regenerare şi întinerire.

Vorbim despre Pomelo, cel mai mare fruct din familia citricelor care poate ajunge la o greutate cuprinsă între unul și două kilograme.

Te-ar mai interesa: Mihaela Rădulescu dezvăluiri fără perdea despre vi...

Pomelo a devenit foarte popular datorită gustului dulceag și acidulat, dar mai ales datorită faptului că are multiple beneficii pentru sănătate.

Hrănitor

Pomelo reprezintă o gustare foarte sănătoasă și sățioasă fiind un bun aliat în dietele de slăbit. El poate înlocui orice tip de gustare dimineața sau după amiaza sau chiar o cină frugală, atunci când vrem să scăpăm rapid de kilogramele în plus.

Este obligatoriu să mănânci acest fruct. Antidot pentru creier

Fructul conține o varietate de vitamine și minerale și este o sursă excelentă de vitamina C ceea ce îl face un antioxidant puternic care întărește sistemul imunitar, ajută la prevenirea daunelor celulare cauzate de compușii nocivi numiți radicali liberi, ajută la reglarea echilibrului fluidelor și a tensiunii arteriale.

Te-ar mai interesa: Gheața neagră”, extrem de periculoasă. Carambol cu...

Multe fibre

Un pomelo oferă 6 grame de fibre. Potrivit specialiștilor, diata noastră ar trebui să conțină minim 25 de grame de fibre pe zi, astfel încât fructele sunt alegerea potrivită.

Bogat în fibre insolubile, pomelo ajută la:

  • prevenirea constipației.
  • menținerea sănătății tractului intestinal
  • menținerea greutății pe termen lung,
  • îmbunătățirea sănătății creierului și un risc scăzut de apariție a unor boli cronice

Proprietăți anti-îmbătrânire

Antioxidanții, inclusiv vitamina C, pot ajuta la prevenirea daunelor pielii cauzate de radicalii liberi nocivi, ajutând pielea şi tenul. Așadar, pomelo are şi efecte anti-îmbătrânire.

Te-ar mai interesa: Leacul pentru regenerarea celulelor hepatice. Lidi...

Potrivit experților, pomelo poate scădea, de asemenea, formarea de produse finale de glicație avansată (AGE), care sunt cauzate de nivelurile ridicate de zahăr din sânge

AGE-urile pot contribui la procesul de îmbătrânire provocând decolorarea pielii, circulație deficitară și probleme de vedere și rinichi – în special la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

În plus, uleiul esențial din coaja de pomelo este bogat în antioxidanți și poate scădea producția de melanină în piele, ajutând potențial la prevenirea decolorării și a petelor solare. Mai mult, pomelo ajută la eliminarea toxinelor din organism, întăreşte rezistenţa oselor și tonifică, vasele capilare, scade riscul apariţiei cariilor. Pe lângă aceste beneficii, consumul acestui fruct poate  reduce stresul şi oboseala.

Te-ar mai interesa: A fost călugăriță, dar a renunțat la hainele sfint...

Stimulează sănătatea inimii

Pomelo poate stimula sănătatea inimii prin reducerea nivelurilor de colesterol și trigliceride, două grăsimi din sânge care au fost legate de bolile de inimă.

Atenție! Evitați consumul de pomelo dacă luați medicamente cu statine pentru colesterolul ridicat, potrivit Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private