luni, ianuarie 18, 2021
Ana Maria Nitu

Jessamyn Stanley este o femeie supraponderală care a reuşit să distrugă concepţia despre cum ar trebui să arate o persoană care face yoga. Stereotipul celui care practică yoga este reprezentat de o persoană slabă pentru a avea flexibilitate.

supraponderala-yoga-10

A participat la un curs de yoga în 2011 şi s-a îndrăgostit pe loc de acest sport. Acum, are 27 de ani şi atestat în yoga. Predă de 3 ori pe săptămână şi are peste 55 000 de followeri pe Instagram.

supraponderala-yoga-9

“Este intimidant pentru oameni sü vadă în faţa clasei un profesor cu un corp extrem de tonifiat şi slab, iar aceştia tind să vadă o imagine la care să aspiră şi în niciun caz care să îi inspire să încerce din răsputeri să depăşească barierele trupului”

supraponderala-yoga-8

Scopul acestei practici este să scapi de sentimentele negative şi să te relaxezi, să laşi doar sentimente pozitive să circule în corp şi în minte, spune Stanley.

supraponderala-yoga-7

“Facem parte dintr-o societate unde a fi supraponderal este considerat greşit, iar oamenii se holbează la tine” este de părere ea

supraponderala-yoga-6

“Societatea din care facem parte îi stigmatizează pe cei al căror corp este diferit faţă de ce anume promovează media la televizor”

supraponderala-yoga-5

“Sunt foarte multe lucruri pe carer le înveţi când lucrezi ca un profesor de yoga. Ce să faci cu stomacul, cu sânii”

supraponderala-yoga-2

“Mereu le spun oamenilor, în special femeilor, să nu mai trimită energie negativă în mintea şi corpul lor”

supraponderala-yoga

“Toată energia negativă este de vină pentru nefericirea noastră”

supraponderala-yoga-1

“Singura persoană care te poate controla eşti tu”

supraponderala-yoga-11

“Nu corpul tău este cel care este împotriva ta ci mintea”

A.