marți, ianuarie 19, 2021
Virgil Munteanu

Alianţa Română de Combatere a Hipertensiunii Arteriale îşi propune un screening al populaţiei, în condiţiile în care în România sunt peste 7 milioane de hipertensivi, număr care se situează peste media europeană.

“În România, numărul persoanelor care suferă de hipertensiune arterială se situează peste media europeană – 1 din 2 bărbaţi şi 1 din 3 femei confruntându-se cu această afecţiune. ARCHA îşi propune un screening al populaţiei, astfel încât să cunoască mai îndeaproape dimensiunile hipertensiunii arteriale la nivelul ţării noastre. Pentru că este nevoie de o reactualizare permanentă a datelor statistice, ARCHA dezvoltă un program eficient de prevenţie a hipertensiunii arteriale”, a declarat prof. dr. Dragoş Vinereanu, preşedinte al ARCHA.

ARCHA şi Fundaţia Română a Inimii sărbătoresc Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale sub sloganul “Ai grijă de inima T.A.-ZI de ZI de ZI!”.

Cele două organizaţii invită cetăţenii sâmbătă, 18 mai, în Piaţa Sfatului din Braşov şi duminică, 19 mai, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, începând cu ora 10,00, la evenimentele adresate cu precădere populaţiei generale, unde medici specialişti cardiologi vor evalua gratuit riscul de boală cardiovasculară şi vor măsura tensiunea arterială.

Cu această ocazie, se vor organiza sesiuni educative pentru pacienţii diagnosticaţi cu hipertensiune arterială (HTA), pentru ca aceştia să devină, la rândul lor, o sursă certificată de informare pentru alţi pacienţi.