Sari la conținut

Evită aceste alimente înainte să zbori cu avionul

O persoană care ține un bilet de avion în mână, în aeroport
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Bilet de avion

Atenție! Evită aceste alimente înainte să zbori cu avionul, dacă vrei să ai un zbor liniștit, fără neplăceri cauzate de ceva ce poți controla… 

Că tot a început perioada vacanțelor, fie că zbori cu avionul pentru a ajunge la destinația de vacanță, fie că pleci în interes de serviciu, călătoria trebuie una plăcută.

Și la dus, și la întors trebuie să fie fără peripeții, măcar când vorbim de unele pe care le putem evita.

Ce nu stă în puterea noastră…

Așadar, grijă mare la ce mănânci. Poți să te abții până ajungi la destinație și apoi îți iei revanșa. Dar până atunci, evită aceste alimente!

Nici să nu te gândești la…

  1. Alimente prăjite sau orice alte alimente de tip fast food – se digeră greu și, dacă mai bei și un suc acidulat, stomacul tău se va „distra” de minune în timpul călătoriei cu avionul.
  2. Salate mari – chiar dacă sunt sănătoase, salatele mari nu sunt recomandate când zburăm cu avionul pentru că gazele rezultate din fermentația fibrelor nu sunt tocmai ce ne dorim.
  3. Cafea și băuturile energizante ce conțin cofeină – ești suficient de agitată sau agitat în timpul zborului; de ce mai trebuie să amplifici această stare?
  4. Snacks-urile sărate – dulce sau sărat în avion…? Mai bine dulce, pentru că produsele sărate ne deshidratează și vrem să bem multă apă… Și nu e tocmai o idee bună. Dacă sunt și turbulențe…

Dacă am lămurit lista „NU-urilor”, iată că putem consuma fără probleme anumite alimente care nu ne fac rău. Firește, dacă nu avem noi anumite probleme de digestie, intoleranțe alimentare, alergii etc.

Ne putem baza pe fructe, în primul rând. Cel mai bine este să consumăm citrice, pentru că sunt hidratante și conțin vitamina C. O altă alegere bună ar fi bananele. Conțin potasiu și pot fi transportate ușor.

Mai poți opta pentru oleaginoase (să nu fie sărate): semințe de dovleac, migdale, nuci, alune, caju etc. Și o altă idee bună ar fi batoanele proteice.

De asemenea, un mic iaurt degresat este perfect pentru zborul cu avionul. Poți adăuga în el câteva fructe deshidratate sau migdale și este delicios.

Și nici nu face rău.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.