Sari la conținut

Evită să mai mănânci ouă dacă se întâmplă asta cu corpul tău

ouă
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
Cand nu trebuie sa mai mananci ouă

Evită să mai mănânci ouă dacă se întâmplă asta cu corpul tău. Ouăle sunt unele dintre cele mai nutritive alimente. Este greu să găsești vreun aliment cu atât de mulți nutrienți precum ouăle. Acestea sunt considerate o proteină completă, ceea ce înseamnă că veți obține toți cei nouă aminoacizi esențiali pentru a repara țesuturile și a absorbi nutrienții.

Cum să previi constipația

constipația și consumul de ouă
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Potrivit nutriționiștilor, un ou este o sursă excelentă de vitamine B, fier, zinc și seleniu. Așadar,  ouăle sunt una dintre sursele de hrană de top care susține funcția creierului.

Totuși, oamenii evitat ouăle de frica colesterolului ridicat. Asociația Americană a Inimii spune că oamenii pot să mănânce un ou în fiecare zi, deoarece colesterolul din alimente nu se traduce automat în colesterol din sânge. Grăsimile saturate sunt cel mai mare vinovat pentru creșterea colesterolului.

Cu toate acestea, ar putea fi necesar să evitați să mâncați ouă dintr-un alt motiv – constipația. Institutul Național pentru Îmbătrânire spune că te poți constipa dacă mănânci multe ouă și alte alimente de origine animală care nu conțin fibre.

Consumul de ouă cu carne procesată duc la constipație

probleme digestive
Sursa: arhiva Doctorul Zilei

Consumul de prea multe ouă fără alte alimente ar putea duce la constipație. Proteinele din ouă te pot ajuta să te simți plin, așa că s-ar putea să nu vrei să mănânci alte alimente, mai ales dacă încerci să slăbești. Luați în considerare prima încercare de a o dietă bogată în proteine ​​și săracă în carbohidrați.

Chiar dacă mănânci ouă cu alte alimente, acele perechi de alimente ar putea provoca constipație. De exemplu, un ou sau două cu două felii de pâine albă sau o brioșă dulce nu vor face lucrurile să se miște foarte bine în intestine. Cerealele rafinate, mai degrabă decât cerealele integrale, vă fură fibrele de care aveți nevoie în fiecare zi. Consumul de ouă cu carne procesată sărată, cum ar fi cârnații, poate trage umezeala din colon pentru a gestiona excesul de sodiu, potrivit healthdigest.com.

Alimente care pot combate constipația

Nu trebuie să evitați complet ouăle dacă sunteți constipat. În schimb, aruncă o privire la ceea ce mănânci pe parcursul zilei, acordând o atenție deosebită cât de multe fibre consumi. Ouăle de la fiecare masă nu vă vor furniza fibre, dar alte alimente vă vor ajuta la ameliorarea constipației. Dacă vă place o omletă cu brânză moale, adăugați o porție de broccoli tocat pentru 2,4 grame de fibre. Adaugă o felie de pâine multicereale pentru încă 2 grame de fibre sau o cană de fructe de pădure pentru 3 grame de fibre.

Constipația este adesea frecventă la persoanele în vârstă, mai ales dacă au afecțiuni medicale precum diabetul sau boala Parkinson. Dacă o dietă sănătoasă, un aport adecvat de lichide și activitatea fizică nu ameliorează constipația, medicul vă poate recomanda un plan pentru a vă trata starea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel