duminică, februarie 28, 2021

Orice persoană preocupată de aspectul său va acorda cu prioritate o atenţie deosebită tenului. Ştim desigur cât de rău ne fac fumatul, poluarea, alimentele procesate ori alcoolul. Nu suntem străini nici de efectele negative provocate de vânt, soare frig sau poluare. Căutăm de multe ori tratamente costisitoare, dar ignorăm din păcate lucruri simple despre care nici nu ne dăm seama cât de rău ne pot face.

Banalul spălat pe mâine este de mult ori ignorat sau subapreciat. De câte ori ne atingem faţa cu mâinile într-o singură zi v-aţi întrebat? Trebuie să ştiţi că punctele negre, iritaţiile de tot felul şi infecţiile au toate legătură cu microbii şi bacteriile. O să vi se pară poate o exagerare, însă specialiştii recomandă ca la fiecare 20 de minute să ne spălăm pe mâini, pentru că, potrivit studiilor, după acest interval, coloniile de miocroorganisme reuşesc să se refacă aproape complet.

Accesoriile pentru machiaj trebuie igienizate

Igienizarea accesoriilor pentru machiaj este neglijată în egală măsură, pe motiv că le-am utilizat numai noi. Complet greşit. Aproape 70% la sută dintre famei nu îşi curăţă pensulele şi bureţii din trusa de machiar, relevă un studiu realizat în Marea Britanie. Ne pândesc nu doar bacteriile şi substanţele chimice dacă nu ne preocupăm de igiena accesoriilor noastre. Particule de praf, dar şi piele moartă vor fi depozitate în ele. Consecinţa este că vom face infecţii dermatologice atât de inestetice pentru ten. Cine îşi doreşte aşa ceva?

Legumele, fructele, nucile şi seminţele, prieteni de nădejde

Consumăm fructe şi legume dacă suntem la dietă, în post, dacă avem valori şi convingeri care ne determină să facem asta şi mai puţin gândindu-ne că trebuie să-i facem un bine tenului nostru. Poate că efectele nu sunt imediate, însă fructele şi legumele sunt creditul nostru pentru mai târziu, când ne comparăm cu alte persoane pentru că nu mai suntem mulţumiţi de felul în  care arătăm. Nu doar corpul nostru este recunoscător atunci când îi dăm minerale şi vitamine, efectul fiind vizivil şi la nivelul tenului. O mână de  sâmburi şi seminţe proaspete nu presupune un prea mare efort şi dacă vom deprinde acest obicei vom avea numai motive de mulţumire. Alunele, arahidele, caju, chia, susanul sau inul sunt surse demne de luat în seamă când de decidem că vrem cu adevărat ca pielea noastră să fie frumoasă şi sănătoasă.

Din când în când ar trebui să renunţăm şi la produse lactate, şi la cofeină. Din cauza hormonilor din produsele lactate glandele noastre şi porii pot avea de suferit generând apariţia de acnee. Cofeina are în egală măsură o influenţă negativă asupra tenului sensibil, nu doar cea din cafea, ci şi din sucuri, ceaiuri sau dulciuri.

Nu ignora protecţia solară

Nu este deloc o risipă dacă vom folosi cremele de protecţie sau fondurile de ten cu factor de protecţie inclusiv iarna şi nu doar în anotimpul cald. Tenul nu face casă bună expunerea prelungită la soare, ridurile fiind prima consecinţă neplăcută atunci când ignorăm acest lucru. Folosiţi deci creme de protecţie atât pentru radiaţiile UVA, cât şi UVB dacă vreţi să nu fiţi victima cancerului de piele care face atât de multe victime de la vârste tot mai mici.

Curaţi, corect hrăniţi, hidradaţi şi protejaţi, ne putem gândi acum şi la creme, esenţe, uleiuri şi alte asemenea, capitol la care cei mai mulţi dintre noi excelăm. Ştim de unde să cumpărăm crema potrivită şi când să o utilizăm, avem grijă la hidratare, căutăm produse cu ingrediente active, iar producătorii au oferte tentante accesibile pentru orice buzunar. Soluţii există pentru ca tenul nostru să strălucească, trebuie numai să fim echilibraţi şi, mai ales, să nu ignorăm regulile simple.

Ultimele stiri

Parteneri