duminică, martie 26, 2023

De multe ori ne plangem ca, in acelasi timp cu inaintarea in varsta, ni se strica si vederea, dar putini ne gandim si la faptul ca ochii sunt sustinuti de muschi, ca orice alta parte a corpului.

Daca nu ii mentineti in forma, ochii vor deveni tot mai slabi, isi vor pierde tonul si vor deveni rigizi. Daca vei face in mod frecvent exercitii cu ochii tai, ii vei mentine sanatosi.

Aceste exercitii reprezinta o terapie nu doar pentru ochi, ci si pentru creier, potrivit Buzzle.

Te-ar mai interesa: Ce afectiuni poate semnala senzatia de sete excesi...

Incearca urmatoarele exercitii pentru a-ti imbunatati vederea.

Stai pe scaun in pozitia corpului si relaxeaza-ti corpul. Pastreaza corpul nemiscat in timp ce misti doar ochii, fixeaza un punct si uita-te la el si apoi muta-ti privirea in jos. Repeta procedeul de cinci ori.

Inchide ochii si acopera-i cu mainile, astfel incat lumina sa nu ajunga la ei. Apoi respira adanc. Fa acest lucru intre trei si cinci minute, iar ochii tai iti vor multumi.

Uita-te in sus cat de mult poti si apoi in jos. Repeta procedeul de cinci ori. Apoi uita-te in stanga, dupa care in dreapta.

Strange usor din ochi pentru trei secunde, apoi deschide-i si repeta procedeul de cinci ori. Acest exercitiu este foarte bun pentru persoanele care stau foarte mult la calculator.

Te-ar mai interesa: Theo Rose: Copilul meu…Nu știu ce a avut. Po...

Tine un obiect in fata ochilor si misca-l in forma cifrei opt. Acest exercitiu trebuie sa dureze in jur de 10-15 secunde.

Exercitiul urmator ajuta la consolidarea irisului si este de preferat sa se faca noaptea, in fata unei lampi. Stai in fata lampii cu ochii inchisi si inchide si aprinde lampa de cateva ori in timp ce respiri adanc.

Concentreaza-te asupa unui obiect care se afla la cativa centrimetri de tine, apoi adu-l catre varful nasului. Stai cu ochii pe el cateva secunde, dupa care indeparteaza-l. Repeta procedeul de trei ori.

Te-ar mai interesa: Situație CRITICĂ în Vaslui. Șapte comune din judeţ...

Daca esti la birou, uita-te pe geam si fixeaza-ti privirea pe un obiect din afara cladirii. Dupa opt secunde, muta-ti privirea pe un obiect apropiat. Fa acest exercitiu o data la o ora.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private