Sari la conținut

Exercițiile care vă ajută să dați jos grăsimea care s-a pus pe burtă de sărbători

Sportul este cel mai bun antidot contra kilogramelor în plus, adunate în perioada Sărbătorilor.

Cele mai indicate exerciţii sunt cele de tip cardio, care pot fi efectuate pe bandă sau pe bicicleta eliptică.
„Acestea tonifiază musculatura şi ajută organismul să îşi revină după o perioadă de pauză”, spune antrenorul Lyora Zytcher.

Mai puteţi încerca patinajul, schiatul sau snowboarding-ul.

Patinajul întăreşte şi modelează muşchii inferiori ai corpului şi ajută la arderea rapidă a caloriilor.

Schiatul asigură dezvoltarea armonioasă în special a muşchilor abdominali şi ai picioarelor. În funcţie de nivelul de intensitate şi greutatea corporală, în timpul a 6 ore de schiat organismul poate arde până la 3000 calorii şi pierde până la 5 kilograme într-o săptămână.

Snowboarding-ul este mai uşor de învăţat decât schiatul, întăreşte în special grupele inferioare de muşchi  şi cei abdominali, iar o oră de astfel de distracţie pe pârtie ajuta la arderea a 450 de calorii.

Faceți exerciții de trei ori pe săptămână
Beneficii din sport nu veţi obţine decât dacă exersaţi constant, subliniază specialiştii. Mişcarea făcută doar când vă aduceţi aminte va da rezultate, însă doar pe moment.

Pentru a obţine rezultate rapide este important să lucraţi intens, cel puţin 30 de minute de sport, de trei ori pe săptămână. „Grăsimile încep să se ardă abia după 20 de minute de mişcare”, precizează antrenorul Lyora Zytcher.

Înregistraţi progresul pe care îl faceţi
 
După ce v-aţi apucat de exerciţii fizice, este important să înregistraţi progresul, pentru a vă menţine motivaţia.

„Veţi vedea de unde aţi plecat şi unde aţi reuşit să ajungeţi. Înregistrarea rezultatelor pozitive vă ajută să nu renunţaţi după primul obstacol”, crede antrenorul Luiza Bucur. Antrenorii de sport vă sfătuiesc să vă treceţi într-o agendă rezultatele, precum şi greutatea pe care o aveaţi iniţial.

PONTURI
Încălziţi-vă întotdeauna articulaţiile şi muşchii, ca să nu vă accidentaţi
Nu staţi cocoşaţi atunci când exersaţi
Nu vă grăbiţi să obţineţi rezultate.

Lucraţi progresiv

Nu vă găsiţi scuze pentru a renunţa
Chiar dacă pierzi o zi de antrenament, nu înseamnă că trebuie să renunţaţi la toate din săptămâna respectivă
Nu vă comparaţi cu alţii, ci ţineţi cont de progresul personal

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel