Exercițiile extreme pot fi riscante: semne că faci prea mult exerciții fizice. Poate provoca atacuri de cord, probleme cardio

Exercițiile extreme pot fi riscante: semne că faci prea mult exerciții fizice. Poate provoca atacuri de cord, probleme cardio.

Ești un pasionat de fitness? Este bine să faci mișcare și să te antrenezi în mod regulat pentru a te menține în formă și sănătos. Experții în sănătate spun că, odată cu creșterea bolilor, exercițiile fizice ajută la menținerea organelor vitale reglate și te ține departe de boli precum diabetul, problemele cardiace, problemele renale etc.

Cu toate acestea, un număr tot mai mare de decese cauzate de inimă în lume în ultimul timp a derutat pe toată lumea. Tinerii, bărbați și femei, aparent sănătoși și în formă, au murit din cauza infarctului și a stopurilor cardiace.

Potrivit multor experți în sănătate, o creștere a deceselor se poate datora și sănătății inimii precare induse de Covid, deoarece infecția cu virus poate lăsa inima într-o stare devastatoare, făcând-o predispusă să sufere probleme grave chiar și după recuperare. Prin urmare, este foarte important să ai grijă de corpul tău după Covid.

Exercițiile extreme pot fi riscante

Potrivit Healthline, multe studii au descoperit că persoanele care fac exerciții fizice mai mult decât ceea ce poate suporta corpul lor sunt susceptibile de a dezvolta calcifierea arterei coronare (CAC) până la vârsta de 40 de ani.

CAC este măsurat folosind scanări CT și indică faptul că plăcile care conțin calciu sunt prezente în arterele inimii – un predictor al bolilor de inimă. Potrivit Departamentului de Sănătate și Servicii Umane din SUA, adulții care fac 450 de minute pe săptămână de activitate moderată au un risc cu 27% mai mare de a dezvolta CAC, comparativ cu cei care au făcut cel mai puțin exercițiu.

Timpul recomandat este de 150 de minute pe săptămână de intensitate moderată sau 75 de minute pe săptămână de activitate aerobă de intensitate viguroasă. Persoanele care au făcut exerciții fizice mai puțin decât cele recomandate au avut mai multe șanse de a avea hipertensiune arterială și diabet de tip 2 la vârsta mijlocie.

Potrivit Healthline, diverse studii au o mulțime de dezavantaje în dozele extreme și mari de activitate fizică. În studiul Copenhagen City Heart, joggerii moderati au avut un risc mai mare de a muri devreme, în comparație cu cei care fac jogging ușor. 

Studiul Million Women a constatat că femeile care făceau o activitate intensă zilnic aveau un risc mai mare de apariție a bolilor de inimă, a accidentului vascular cerebral sau a unui cheag de sânge care se eliberează în sânge, în comparație cu cei care fac sport moderat. Cu toate acestea, nu toate cercetările arată că exercițiile extreme sunt dăunătoare pentru sănătatea ta.

De ce suprasolicitarea duce la probleme cardiace?

Medicii cred că, după terminarea evenimentelor extreme de alergare, markerii de probe de sânge ale alergătorilor conțin biomarkeri legați de probleme legate de inimă. Acești markeri merg de obicei singuri, dar atunci când o persoană se angajează într-o activitate fizică extremă, poate duce la remodelarea inimii și poate duce la probleme precum pereții inimii mai groși și cicatrici ale inimii.

Care sunt semnele și simptomele?

Dacă faci exerciții mult mai mult decât are nevoie corpul tău, iată câteva semne și simptome pe care le poți verifica:

  • O durere toracică constantă și cronică
  • Disconfort și presiune
  • Senzație de arsură
  • Moliciune
  • Dureri de cap, frisoane și febră
  • Vedere încețoșată
  • O frecvență cardiacă crescută
  • Umflare sau durere la nivelul articulațiilor
  • Rigiditate musculară
  • Dificultăți de respirație după antrenament
  • Transpirații nocturne
  • Senzație de amorțeală
  • Tusea continuă și greutatea în piept sunt, de asemenea, semne de avertizare și, prin urmare, trebuie să vă asigurați că vizitați imediat un medic când observați oricare dintre aceste simptome.

Ce se poate face pentru a reduce problemele cardiace?

Exercițiul are beneficii imense pentru sănătate; cu toate acestea, problema apare atunci când volumul de activitate devine sever.

Prin urmare, iată câteva opțiuni pe care le puteți lua pentru a menține o sănătate bună a inimii:

  • După 30 de minute de exerciții fizice intense, asigurați-vă că vă odihniți un timp
  • Hidratați-vă corect in timp ce, înainte și după antrenament
  • Este foarte important să vă încălziți și să vă răcoriți în timpul unui antrenament
  • Evitați antrenamentul la temperaturi extreme – fie că este cald sau frig
  • Depășiți-vă întotdeauna limitele, dar fiți confortabil cu propriul nivel de antrenament
  • Faceți o varietate de exerciții de la cardio până la antrenament de forță pentru a ajuta la păstrarea densității osoase și a mușchilor.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

8 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

9 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra