Sari la conținut

Aceste obiceiuri sunt otravă pentru sănătatea inimii. Evită-le!

Aceste obiceiuri sunt otravă pentru sănătatea inimii. Cele mai important organ al corpului uman bate de aproximativ 100.000 de ori și pompează aproximativ 2.000 de litri de sânge în tot corpul zilnic.

Munca acestui organ vital afișează influența diverșilor factori interni și externi, astfel încât prevenirea bolilor corespunzătoare ne ajută să menținem inima sănătoasă.

De aceaa, medicii spun că trebuie să evităm stresul, fumatul, consumul exagerat de alcool. Așadar, evită-le!

Aceste obiceiuri sunt otravă pentru sănătatea inimii

Stresul

Stresul prelungit afectează negativ organismul, inima se supune unui lucru excesiv. Lupta rațională cu stresul cu ajutorul unui specialist și chiar medicamente vă pot ajuta la evitarea acestui lucru.

Abstinența de la fumat, obiceiurile de bază pentru menținerea sănătății

Fumatul

Fumatul – activ sau pasiv – afectează nu numai funcționarea plămânilor, ci și a inimii. Prin urmare, abstinența de la fumat este unul dintre obiceiurile de bază pentru menținerea sănătății.

Limitarea consumului de alcool

Pentru funcționarea eficientă a sistemului cardiovascular, bărbații nu trebuie să depășească norma de 1 doză (12 g / 18 ml etanol) și chiar mai puțin pentru femei. Acesta este, de exemplu, 250-350 ml de bere, un pahar de vin 150-200 ml sau aproximativ 40-50 ml dintr-o băutură mai tare.

Profilaxia medicală

Această profilaxie este axată pe evitarea dezvoltării sau agravării bolilor existente, precum ateroscleroza, tromboza etc. Pentru aceasta, specialistul prescrie cele mai potrivite medicamente, în funcție de indicatori individuali.

Este neproductiv și extrem de periculos să începeți profilaxie medicală fără o examinare preliminară și recomandările medicului.

Pentru o inimă sănătoasă, merită să monitorizați următorii indicatori:

Menținerea somnului cu durată adecvată

  • Tensiunea arterială – 140/90 mm Hg. – valoarea limitei de sus, care nu ar trebui să fie depășită , întrucât poate perturba activitatea acesteia și inima nu va putea face față calitativ funcțiilor sale. Este mai bine să vă străduiți să mențineți un nivel de aproximativ 110/70 -130/80 mm Hg.
  • Metabolismul lipidic – cel mai bine menținut la <3,0 mmol/L
  • Greutatea – indicele de masă corporală (IMC) nu trebuie să crească mai mult de 25, pentru buna funcționare a sistemului circulator.
  • Hemoglobina – hemoglobina glicata trebuie să fie < 6-6,5%
  • Menținerea somnului cu durată adecvată. Este necesar să asigurați zilnic 7-8 h de somn. Potrivit rezultatului unor cercetări, insuficiența somnului poate provoca creșterea cu 48% a riscului bolilor cardiace. Însă somnul excesiv tot poate duce la creșterea cu 39% a pericolului acestor boli.
  • Consumul unei cantități potrivite de cofeină. 3 cești de cafea neagră este favorabila menținerii ritmurilor cardiac;

Obiceiurile alimentare, esențiale pentru o inimă sănătoasă!

prea multă sare

  • Restricții în utilizarea sării – 5 grame de sare de masă pe zi sunt suficiente pentru a menține echilibrul.
  • Utilizarea alimentelor care conțin potasiu și magneziu (hrișcă, dovleac, sfeclă, caise, stafide, alge marine, dovlecel).
  • Eliminați utilizarea grăsimilor saturate, mâncați mai multe fructe și pește dacă este posibil, înlocuiți carnea de porc cu carne de curcan.
  • Fiți activi fizic. 2-2,5 ore pe săptămână ar trebui să fie dedicate mersului pe jos, ciclism, înot sau activități fizice similare. Pentru cel mai bun efect, timpul pentru exerciții sau sport ar trebui să fie distribuit pe parcursul săptămânii, fără a amâna toate exercițiile pentru o zi, potrivit stiridiaspora.ro.
Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel