sâmbătă, decembrie 10, 2022

Exercițiu pentru sănătate: Este mai eficient decât postul intermitent! Experții spun că s-a observat o îmbunătățire cu 52% a fluctuațiilor glicemiei și o reducere cu 60% a necesarului de insulină după masă. Ce ar trebuie să vaci?

Cercetătorii de la Universitatea din Houston a dezvăluit că un simplu exercițiu ce presupune un nivel scăzut de efort poate stimula metabolismul, îmbunătăți valorile glicemiei și arde grăsimile, în timpul muncii la birou, conform Daily Mail.

Te-ar mai interesa: „Nu văd”. Judi Dench se luptă cu o boa...

Oamenii de știință au descoperit recent că antrenarea mușchiului solear (din zona gambei) pur și simplu prin ridicarea în mod repetat a călcâiului în timp ce stați pe scaun este mai eficientă în reglarea nivelului de zahăr din sânge decât exercițiile fizice și postul intermitent.


Exercițiu pentru siluetă: Este mai eficient decât postul intermitent

Dr. Andrew Huberman, specialist în neuroștiință, a vorbit despre acest studiu în podcastul său Huberman Lab, spunând că cercetarea este „foarte interesantă” pentru cei care doresc să-și îmbunătățească starea de sănătate, dar nu au timp să facă mișcare atât de mult pe cât și-ar dori.

Te-ar mai interesa: 5 semne timpurii ale bolii Parkinson. Apar cu ani ...

Exercițiul  contribuie la stimularea metabolismului

Exercițiul se poate face stând pe un scaun cu picioarele atingând podeaua, apoi ridicând călcâiele în mod repetat. La acest studiu au participat 25 de bărbați și femei de diferite vârste, cu greutate diferită, pentru a vedea dacă acest exercițiu care a fost efectuat timp de 270 de minute (patru ore și jumătate) în fiecare zi poate contribui la stimularea metabolismului și îmbunătățirea nivelului glucozei din sânge.

Te-ar mai interesa: 3 lucruri pe care să nu le ții sub pat. Pot atrage...

Reglează zahărului din sânge

„Oamenii au observat îmbunătățiri dramatice în reglarea zahărului din sânge și pentru metabolism, în ciuda faptului că soleul reprezintă doar 1% din musculatura totală”, a conchis medicul Andrew.

S-a observat o îmbunătățire cu 52% a fluctuațiilor glicemiei și o reducere cu 60% a necesarului de insulină după masă.

Efectuarea timp de patru ore a acestui exercițiu a redus nivelul de grăsimi din sânge și a dublat metabolismul grăsimilor.

Te-ar mai interesa: Cât timp ești imun după infecția cu norovirus? Med...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private