Sari la conținut

”Există o mare legătură între alimentație și starea noastră de bine”. Ce aliment ne îndeamnă nutriționistul Nicolae Hâncu să mâncăm zilnic

Nutriționistul Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române și președinte de onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, îi îndeamnă pe români să consume zilnic iaurt, deoarece acesta poate avea efecte benefice pe mai multe planuri și face parte dintr-o alimentație sănătoasă.

‘Iaurtul este un aliment cu densitate nutrițională foarte bună și conține mai mulți nutrienți esențiali, absolut necesari pentru o bună sănătate: proteine de calitate superioară, calciu, fosfor, potasiu, zinc, bacterii lactice active. Iaurtul se poate integra foarte ușor în alimentația zilnică, la orice vârstă. Îl putem consuma dimineața, la micul dejun, peste zi, putem alege un iaurt cu fructe ca desert sau la gustarea dintre mese, iar seara iaurtul simplu poate fi consumat înainte de culcare, după o cină ușoară’, a declarat, vineri, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu.

El a adăugat că în România consumul de iaurt este foarte scăzut comparativ cu alte țări europene, deși acesta are efecte pozitive pentru sănătate, contribuind, printre altele, la compensarea deficitului de calciu din organism, la prevenirea diabetului, dar și la menținerea unei greutăți adecvate.

‘Există o mare legătură între alimentație și starea noastră de bine’, a subliniat Nicolae Hâncu.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel