Sari la conținut

Există o vitamină bună la toate, iar sursele din care provine sunt numeroase

Se găsește în lapte, ouă și mai mult decât atât organismul nostru începe să o producă în urma simplei expuneri la razele soarelui.

Este vorba despre vitamina D și conform mai multor studii publicate în ultimele luni în New England Journal of Medicine are un rol important în prevenirea unor boli ca scleroza multiplă, anumite tipuri de cancer și boli cardiovasculare. În plus, este deja cunoscută pentru proprietatea sa de a ajuta organismul să asimileze calciul foarte important pentru întărirea oaselor.

 

Dilema apare atunci când vine vorba despre cele mai importante surse din care provine. Una dintre ele este reprezentată de razele soarelui, organismul nostru începând să o producă în urma expunerii la soare, însă conform experților utilizarea cremelor și loțiunilor cu protecție UV care filtreză razele, nu permite ca vitamina să fie produsă în cantități la fel de mari ca atunci când nu folosim protecție.  ,,Asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm să ne protejăm pielea, iar cea mai eficientă mișcare este să folosim cremă și să folosim, în plus și alte surse cum sunt suplimentele sau alimentele care conțin vitamina D pentru a ajunge la o cantitate zilnică de 200-600 UI,  recomandă Michael Holick, M.D., Ph.D., director of the Vitamin D, Skin, and Bone Research Laboratory la  Boston University Medical Center.

Citeste si:

 

Vitamina D mai poate fi asimilată, de asemenea, și din alimente ca: peștele gras, ouăle și brânzeturile.


Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.