Sari la conținut

Există riscul să revenim la restricțiile anti-COVID? Rafila: „Cred ca sunt șanse…”

Există riscul să revenim la restricțiile anti-COVID? Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a venit cu vești importante în ceea ce privește situația epidemiologică din România.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost invitat în cadrul unei emisiuni la Prima TV, acolo unde a fost întrebat dacă există șanse să se întoarcem din nou la restricții.

Șeful de la Sănătatea a precizat că șansele de a impune din nou restricții oamenilor sunt reduse, subliniind că virusul a fost unul imprevizibil. De asemenea, ministrul Alexandru Rafila a mai spus, joi seara, că cea mai mare problemă a acestei pandemii a fost faptul că nimeni nu s-a mai întâlnit cu acest virus înainte și că nimeni nu știa nimic despre el.

„Cred ca sunt sanse destul de reduse, dar in biologie nu trebuie sa spui niciodata ca s-a terminat. A fost un virus imprevizibil (…) problema majora la nivelul populatiei globului a fost legata de faptul ca nu ne-am mai intalnit niciodata cu el”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a vorbit și despre trendul descendent în care se află nu numai România ci și alte state europene.

Rafila: „Există o încetinire a transmiterii”

„Comparativ cu marțea trecută au fost cu aproape o mie de cazuri mai puțin, ceea ce îmi sugerează că există o încetinire a transmiterii și dacă această încetinire se va consolida în zilele următoare cred că ne îndreptăm rapid spre sfârșitul valului 5.

Și cred că este așa că am încercat să privesc într-un context mai larg lucrurile, să nu mă refer exclusiv la România, și toate țările din regiunea europeană a OMS se află acum pe un trend descendent și cred că zilele următoare vom putea confirma acest trend descendent și în România”, a declarat marți Alexandru Rafila, la TVR, citat de Mediafax.

Restricțiile s-au ridicat prea devreme

Dr. Adrian Streinu-Cercel este de părere că restricțiile împotriva coronavirusului au fost ridicate prea devreme. Acesta subliniind că masca de protecție ar trebui să fie obligatorie în continuare.

”Trebuie să luăm aceste lucruri cu măsură şi să nu considerăm că pandemia s-a terminat. Nu s-a terminat. Ea îşi vede în continuare de treabă şi ca atare, după părerea mea, masca ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu pentru următoarea perioadă de timp, pe care eu o definesc în momentul de faţă ca fiind de circa 6 luni, dacă nu chiar 9 luni de zile”, a spus Streinu-Cercel la dezbaterea Profit Health Forum, cu tema „Capacitatea sistemului medical de redresare şi rezilienţă post-COVID. Ce lecţii am învăţat în pandemie?”.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel