duminică, aprilie 11, 2021

Există viață după moarte! Lucru susținut și de știință, nu doar de religie. Câtiva fizicieni renumiti efectueaza cercetari in acest domeniu controversat.

Profesorul Robert Lanza sustine ca are dovada

unei existente dupa moarte, bazata pe fizica cuantica. Lanza spune ca teoria biocentrismului sustine ca moartea, asa cum ne-o imaginam noi, este o iluzie a constiintei noastre.

“Noi presupunem ca viata este doar activitatea unor molecule compuse din carbon si alte elemente – traim o vreme si apoi putrezim in pamant”, a scris Lanza pe site-ul personal.

Profesorul de la Facultate de Medicina din cadrul Wake Forest University, din Carolina de Nord, spune ca oamenii cred in moarte pentru ca au fost invatati ca o sa murim, sau, mai exact, constiinta noastra asociaza viata cu trupurile,

si stim ca trupurile mor.

Teoria biocentrismului, dezvoltata de el, explica faptul ca moartea ar putea sa nu fie atat de finala pe cat ne imaginam. Biocentrismul este considerat o “teorie a totului” si isi trage numele din limba greaca – “centrul vietii”, relateaza Daily Mail.

Există viață după moarte într-o lume fără granițe ale spațiului și timpului

Biocentrismul este credinta ca viata si biologia sunt in centrul realitatiii si ca viata creaza Universul, nu invers. Asta sugereaza ca forma si marimea obiectelor din univers sunt date de constiinta fiecaruia.

Pentru exemplificare, Lanza

foloseste modul in care percepem lumea din jurul nostru. O persoana vede cerul albastru si i se spune ca acea culoare pe care o vede este albastru, dar celulele din creierul unei persoane pot fi modificate, astfel incat sa faca cerul sa para verde sau rosu.

“Ceea ce vedem n-ar putea sa existe fara constiinta. Constiinta noastra este cea care da sens lumii”, a declarat cercetatorul.

Privind lumea din punct de vedere biocentric, putem spune ca spatiu si timpul nu sunt atat de stricte pe cat ne spune constiinta noastra ca sunt. Sunt doar unelte ale mintii noastre. Odata ce acceptam ca spatiul

si timpul sunt construite mental, moartea si ideea nemuririi vor exista intr-o lume fara granite ale spatiului sau timpului.

Dovada existentei sufletului? Folosind conceptele fizicii cuantice, doi fizicieni renumiti sustin ca pot demonstra existena sufletului. Americanul Stuart Hameroff si britanicul Roger Penrose au pus la punct o teorie a constiintei, care afirma ca sufletele sunt depozitate in structuri numite microtubule, din interiorul celulelor nervoase.

Ei sustin ca experienta numita constiinta este rezultatul efectului gravitatiei cuantice asupra acestor microtubule, un proces numit

“orchestrated objective reduction” (Orch-OR).

In apropierea mortii, aceste microtubule isi pierd starea cuantica, dar informatia din ele nu este distrusa. Mai exact, sufletele nu mor, ci sunt inapoiate universului.

Daca pacientul este resuscitat, informatia cuantica este restaurata in microtubule. In cazul mortii, aceasta informatie cuantica poate exista pe termen nedefinit in afara corpului, sub forma sufletului.

 

Ultimele stiri

Parteneri