sâmbătă, iunie 10, 2023

Gustările și băuturile populare ar putea pune bazele hipertensiunii arteriale, potrivit unui expert.

Tensiunea arterială ridicată, sau hipertensiunea, poate afecta arterele, făcându-le mai puțin elastice, ceea ce scade fluxul de sânge și oxigen către inimă, cauzând în cele din urmă boli de inimă. Prin urmare, este imperativ să vă țineți sub control tensiunea. Îngrijorător este faptul că alegerile alimentare proaste ar putea fi chiar declanșatorul hipertensiunii.

1.Renunță la alimentele sărate

Potrivit Blood Pressure UK, sarea este „cea mai mare cauză” a hipertensiunii arteriale existente.

Godfrey a spus: „Consumul de prea multă sare poate crește tensiunea arterială prin faptul că determină organismul să rețină apă, ceea ce duce la o creștere a volumului de sânge.

Deși nu există un singur aliment care să vă trimită tensiunea arterială în aer, există unele alegeri alimentare care ar trebui fie limitate, fie evitate, potrivit unui expert.

De la alimentele sărate la cafea, Vicky Godfrey, terapeut nutrițional, a împărtășit vinovații la care trebuie să fim atenți.

„Alimentele cu un conținut ridicat de sare, cum ar fi alimentele procesate, mâncărurile la pachet, alimentele de tip fast-food, supele la conservă, murăturile și gustările sărate ar trebui limitate sau evitate.”

Îngrijorător este faptul că unele produse alimentare neașteptate, cum ar fi peștele uscat, sosul de soia, granulele de sos și sosurile pentru paste ar putea fi, de asemenea, pline de sare, explică organizația caritabilă.

Blood Pressure UK, prin urmare, recomandă atenție la etichetele alimentelor și evitarea alimentelor cu un conținut ridicat de sare.


2.Zahărul și băuturile zaharoase

Consumul de prea mult zahăr vă poate face să vă îngrășați, ceea ce duce la hipertensiune arterială.

Godfrey a spus: „Băuturile zaharoase, cum ar fi sucurile, băuturile pentru sportivi și băuturile energizante pot fi deosebit de problematice.

„Este important să se limiteze zaharurile adăugate în alimentație prin evitarea gustărilor și băuturilor zaharoase.”

Potrivit NHS, adulții nu ar trebui să consume mai mult de 30 de grame de zahar pe zi, ceea ce reprezintă aproximativ echivalentul a șapte cuburi de zahăr.

Îngrijorător este faptul că oamenii mănâncă adesea mai mult decât atât, doar o cutie de băuturi zaharoase populare conținând adesea mai mult decât această cantitate, explică Blood Pressure UK.

3.Grăsimi saturate și trans

Alimentele bogate în grăsimi saturate și trans pot pune bazele hipertensiunii arteriale, precum și ale colesterolului ridicat.

Îngrijorător este faptul că atât colesterolul ridicat, cât și hipertensiunea arterială sunt considerate precursori ai bolilor de inimă.

Godfrey a spus: „Alimentele pe care trebuie să le evitați sau să le limitați includ carnea roșie, produsele lactate grase, untul și alimentele prăjite.”

4. Alcoolul

Godfrey a spus: „Nu este nevoie de alcool: „Se recomandă ca bărbații să își limiteze consumul de alcool la două băuturi pe zi, iar femeile să își limiteze consumul la o băutură pe zi.

„Vinul roșu este cea mai bună alegere pentru a susține sănătatea inimii datorită resveratrolului din coaja roșie a strugurilor.”

Resveratrolul este un antioxidant puternic care ar putea ajuta la prevenirea deteriorării vaselor de sânge și la reducerea nivelului de colesterol „rău”.

5. Cofeina

În timp ce efectele cofeinei asupra tensiunii arteriale sunt ușoare, cercetările sugerează că cofeina poate provoca o creștere temporară a tensiunii.

Godfrey a adăugat: „Se recomandă ca persoanele cu tensiune arterială ridicată să își limiteze aportul de cofeină, evitând băuturile energizante, cafeaua și ceaiul”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private