duminică, decembrie 4, 2022

Experți: Atenție, jocurile video pot ucide! Iată ce mai arată studii recente, potrivit cărora, jocurile video sunt periculoase deopotrivă pentru adulți și copii

 

Cercetătorii conduși de către Universitatea New South Wales din Australia, care au publicat un studiu în revista Heart Rhythm pe 10 octombrie 2022, trag un semnal de alarmă în privința jocurilor video.

Oamenii de știință au constatat că acestea pot declanșa mari probleme de sănătate la inimă, existând chiar și cazuri de infarct și deces la copii.

Te-ar mai interesa: Pericolul ascuns din vinetele congelate. Nu mai c...

Cercetătorii avertizează că jocurile video pot genera ritmuri neregulate ale inimii la copii și adulți, putând fi fatale, ele fiind la fel de periculoase ca alte sporturi, precum fotbalul și rugby-ul, potrivit Study Finds, citat de ziare.com

Adevărate lovituri la nivel emoțional

Concursurile de jocuri video sunt atât de încărcate din punct de vedere emoțional, încât acestea s-au aflat în spatele atacurilor de cord fatale la copii, care aveau bătăi neregulate nediagnosticate ale inimii, notează ziare.com.

Predispoziția rămâne adesea necunoscută, punând adolescenții sănătoși în situația de a avea un risc ridicat de ”aritmii cardiace” ucigașe, mai arată oamenii de știință care au lucrat la aceste cercetări.

Te-ar mai interesa: Crește numarul celui mai agresiv val de infectii r...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private