luni, septembrie 21, 2020

Oameni de ştiinţă, specialişti în domeniul sănătăţii şi medici practicieni din întreaga lume s-au reunit începând de joi la Sydney la conferinţa ştiinţifică WineHealth 2013 pentru a discuta despre impactul consumului de vin asupra sănătăţii.

Conferinţa, care va dura trei zile, le oferă experţilor din întreaga lume posibilitatea de a analiza dovezile epidemiologice privind efectele vinului ca unică băutură alcoolică.

Citește și:

În total, 27 de specialişti din zece ţări vor prezenta lucrări ştiinţifice la conferinţa WineHealth, potrivit Australian Associated Press (AAP).

Industria vinului din Australia speră că lucrările vor influenţa discuţiile privind politicile legate de vin şi sănătate.

“Din nefericire, în contextul în care Australia discută despre cum ar trebui abordate chestiunile privind sănătatea şi aspectele sociale legate de abuzul de alcool, acum auzim afirmaţii din partea unor grupuri de lobby că nu există un nivel sigur al consumului de alcool”, a declarat directorul executiv al Federaţiei Producătorilor de Vin din Australia, Paul Evans.

Citește și:

“Experţii vor prezenta o serie de studii care vor contribui la numărul tot mai mare de cercetări care leagă consumul moderat de vin de un stil de viaţă sănătos”, a spus el.

Managerul programului privind nutriţia al Consiliului de combatere a cancerului din statul australian New South Wales, Clare Hughes, a spus că persoanele care beau ar trebui să urmeze indicaţiile guvernului privind alcoolul.

Citește și:

“Însă nu putem ignora un mare număr de dovezi care fac legătura între consumul moderat de alcool cu un risc sporit de cancer”, a spus ea. “Propriile noastre cercetări sugerează că oamenii nu sunt conştienţi de acest lucru”, a adăugat ea.

Heart Foundation din Australia recomandă consumul zilnic de fructe şi legume pentru a-şi asigura suficienţi antioxidanţi.

 

Parteneri