Sari la conținut

Experții au descoperit că un criteriu important în alegerea unui partener este vocea acestuia. Iată ce fel de voci le atrag pe femei și pe bărbați

Un nou studiu realizat de oamenii de ştiinţă din Marea Britanie a scos la iveală faptul că există anumite voci care proiectează o atractivitate imediată spre sexul opus. 

La bărbaţi, vocile blânde şi grave acompaniate de o respiraţie puternică sunt considerate atrăgătoare, în timp ce femeile cu voci mai ascuţite semnalează că acestea au un fizic mai mic care nu incită bărbatul, ci mai curând îl seduce. 

„Aceste rezultate sunt în concordanţă cu ipoteza potrivit căreia atractivitatea vocală este realizată pe baza mecanismului de proiectare a dimensiunilor care este folosit de animale. Însă implicarea ritmului respirator în stabilirea gradului de atractivitate  este interesantă pentru că ar putea fi o metodă de neutralizare a agresivităţii asociate cu un corp de mari dimensiunii”, au explicat autorii studiului. 

La studiu au luat parte 10 bărbaţi cu o vârstă medie de 23 de ani care au fost puşi să asculte o înregistrări care redau cu voci diferite ale unor femei care spuneau „Succes la examene”. La acelaşi experiment au fost supuse şi 16 femei care au fost rugate să asculte înregistrări cu vocile bărbaţilor. 

Rezultatele au indicat că în cazul bărbaţilor, vocea profundă  însoţită de o respiraţie audibilă, a fost percepută drept cea mai atrăgătoare de către femei. În schimb, bărbaţii au considerat că cele mai atrăgătoare voci de femei sunt cele ascuţite. 

„Cercetarea sugerează că în subconştient, bărbaţii sunt mai atraşi de voci care indică supunere şi bunăvoinţă. Bărbaţii preferă vocile care proiectează un corp cu dimensiuni mici. În acest caz, vocea lui Marilyn Monroe este un exemplu bun”, a explicat coordonatorul studiului Yi Xu. 

Şi emoţiile joacă un rol important în procesul de atracţie. Un alt studiu, realizat de specialiştii de la University of British Columbia a scos la iveală faptul că femeile fericite par mai atrăgătoare, în timp ce bărbaţii fericiţi nu sunt percepuţi de către femei drept atrăgători.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: