sâmbătă, octombrie 24, 2020

Oamenii de știință americani au reușit să inverseze procesul de îmbătrânire într-un studiu pe animale.

Au folosit o substanță care a reîntinerit mușchii șoarecilor de laborator, mai exact au transformat mușchii de 60 de ani într-unii de 20 de ani.

Studiul a fost publicat în jurnalul Cell și a identificat un nou mecanism al îmbătrânirii și a modului în care poate fi inversată.

Citește și:

Îmbătrânirea este considerată un ”drum cu sens unic”, însă cercetătorii de la Harvard Medical School au demonstrat că unele aspecte pot fi reversibile.

Cercetarea lor s-a concentrat pe o substanță chimică numită NAD. Nivelul acesteia scade natural în toate celulele din corp odată cu înaintarea în vârstă.

Experimentele au demonstrat că prin creșterea nivelului de NAD cu ajutorul unei substanțe care se transformă în NAD se poate inversa trecerea timpului.

Citește și:

După ce au luat o săptămână elixirul tinereții, mușchii șoarecilor de doi ani au devenit la fel ca ai șoarecilor de șase luni, în ceea ce privește funcțiile mitocondriale, inflamația și rezistența la insulină.

”Credem că este o descoperire destul de importantă”, a spus dr. Ana Gomes de la departamentul de genetică al Harvard Medical School.

Însă, alți factori ai îmbătrânirii precum scurtarea teleomerilor sau deteriorarea ADN-ului nu pot fi inversate.

Citește și:

”Îmbătrânirea este un proces multi-factorial, nu ține doar de o componentă și este destul de greu să le țintim pe toate”, a adăugat dr. Gomes.

Cercetătorii vor să înceapă studiile clinice din 2015.

Parteneri--