Sari la conținut

Experții avertizează: Suplimentele de calciu pot duce la complicații

infecții simptomatice

„Administrarea unor suplimente de calciu nu poate fi utilă, ba chiar poate fi dăunătoare. Dacă vreți să luați calciu, consultați-vă înainte cu un expert pentru a vedea dacă este absolut necesar”, a spus cercetătorul principal, dr. Samir Kapadia, șeful Clinicii de medicină cardiovasculară din Cleveland.

Experții avertizează: Suplimentele de calciu pot duce la complicații. Risc de insuficiență cardiacă sau de deces

Persoanele care au luat calciu și vitamina D au avut un risc dublu de deces din cauza unor probleme cardiace. Cei care au luat doar suplimente de calciu au avut de aproape trei ori mai multe șanse de a suferi o intervenție chirurgicală pentru a-și înlocui valva cardiacă, informează UPI.

Necesarul de calciu pentru organism
Necesarul de calciu pentru organism

Când valva aortică nu se mai deschide complet apare stenoza aortică, determinând îngustarea orificiului valvular. Această îngustare a orificiului valvular creează un baraj care reduce fluxul de sânge pompat din ventriculul stâng în aortă, în timpul contracției inimii.

Risc de insuficiență cardiacă

„La aproximativ 5% dintre persoanele cu vârsta de peste 75 de ani, valva se calcifiază. Se acumulează calciu, astfel încât supapa nu se deschide atât de larg cât ar trebui în mod normal. Când supapa se deschide mai puțin decât dimensiunea unei monede, este considerată foarte critică și reprezintă un risc de a suferi de insuficiență cardiacă sau de deces”, a spus Kapadia, citat de Capital.

Suplimentele de calciu plus vitamina D au crescut riscul de deces din orice cauză cu 31%

Studiul a constatat că persoanele care luau calciu cu vitamina D aveau un risc mai mare de deces cauzat de probleme ale inimii ( 13,7 decese la 1.000 de persoane-an), comparativ cu 5,8 decese la 1.000 de persoane-an la persoanele care nu au luat niciun supliment.

Suplimentele de calciu plus vitamina D au crescut riscul de deces din orice cauză cu 31%, în timp ce calciul a fost asociat cu un risc cu 24% mai mare de mortalitate de orice cauză, a arătat studiul.

Cardiologul Matthew Thomey a remarcat că dezvoltarea stenozei aortice seamănă foarte mult cu modul în care se formează în mod normal osul. El a avertizat că, deoarece acesta este un studiu observațional, nu se poate stabili o legătură clară cauză-efect între suplimentele de calciu și problemele valvelor cardiace.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel