marți, octombrie 20, 2020

Felul în care mirosim ne poate schimba percepția despre sine, dar și felul în care ne văd ceilalți. În ochii bărbaților, o femeie va părea mai frumoasă dacă este dată cu un parfum bun, arată un studiu al Centrului de Simțuri din Felul în care mirosim ne poate schimba percepția despre sine, dar și felul în care ne văd ceilalți. În ochii bărbaților, o femeie va părea mai frumoasă dacă este dată cu un parfum bun, arată un studiu al Centrului de Simțuri din Philadelphia..

Citește și:

Oameni de știință au rugat 18 bărbați să se uite la 55 de poze cu femei cu vârsta între 35 și 50 de ani. În timp ce priveau imaginile, cercetătorii au pulverizat în preajma acestora diverse parfumuri printre care cel de trandafiri sau de ulei de pește. Când a venit timpul să ierarhizeze femeile în funcție de atractivitate, au observat că mirosul frumos a fost asociat cu o atractivitate mai mare.

Citește și:

“Descoperirile noastre arată că mirosul personal este extrem de important și că, alături de frumusețea facială, reprezintă un factor decisiv în evaluaea emoțională a unei persoane”, explică Janina Seubert, PhD,  neurocercetătorul care a condus acest studiu.

Interesant este că și atunci când imaginile femeilor au fost photoshopate ca să pară mai urâte, bărbații care au simțit un miros plăcut tot le-au catalogat ca fiind mai drăguțe decât restul.

Parteneri