Sari la conținut

Explozia numărului de cazuri noi de COVID-19 îi îngrijorează pe epidemiologi. ”Peste 10 decese pe zi”

Din cuprinsul articolului

Tot mai multe cazuri noi de COVID-19 și tot mai multe decese provoate zilnic de noul coronavirus, în ultima săptămână. Nu e de mirare că medicii epidemiologi români încep să fie îngrijorați în legătură cu evoluția pandemiei. 

Societatea Română de Epidemiologie este îngrijorată din cauza creșterii constante în ultima săptămână a numărului de cazuri la 300 de cazuri pe zi de infecție SARS-CoV-2 și a peste 10 decese COVID-19 produse zilnic.

Cazuri noi de COVID-19

Din această cauză, Societatea Română de Epidemiologie roagă insistent populația să respecte următoarele măsuri:

– anunțarea sau consultarea cu un medic în cazul apariției manifestărilor caracteristice bolii;
– păstrarea distanțării fizice de cel puțin 1,5 m între persoane în spațiile închise sau în orice circumstanță în care sunt prezenți mai mulți indivizi;
– evitarea constituirii unor grupuri mari de persoane, peste numărul recomandat;
– purtarea măștii în spații închise sau ori de câte ori este necesară interacțiunea dintre două sau mai multe persoane;
– igiena prin decontaminarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun și/sau cu soluție hidroalcoolică;
– decontaminarea obiectelor sau suprafețelor utilizate sau atinse de mai multe persoane; respectarea recomandărilor autorităților și metodologiilor prin care se realizează activitățile individuale sau a grupurilor de persoane, ca urmare a măsurilor de relaxare aflate în vigoare.

”Considerăm că revenirea la normalitate este posibilă numai cu condiția scăderii constante a numărului de cazuri și a deceselor, iar implementarea măsurilor necesare de relaxare, prevăzute în etapele următoare, depinde de respectarea reglementărilor reamintite și manifestarea spiritului civic din partea fiecărui cetățean al acestei țări,” a atras atenția Societatea Română de Epidemiologie.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel